Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Obědy z hospody a chladno v místnostech: Školka, kde děti hlídala uklízečka, má problémů víc

V této mateřské škole se celá podivná událost odehrála.
 (Autor: Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová - 
12. ledna 2017
06:10

Jeden problém za druhým vyplouvá na povrch u soukromé školky U Myšáka v Chomutově. Malé děti tam zůstaly dvě hodiny jen pod dohledem uklízečky. V budově je navíc chladno a nemá vlastní kuchyň!

Podivností je kolem této školky a jeslí více. Rodiče dětí, které ji navštěvují, se nikde například nedozví, co jejich ratolest dostane k obědu. Vlastní kuchyň totiž školka nemá a jídlo dováží.

„Jídelníček nemáme, protože sami nevíme, co bude další den vařit k obědu učiliště, odkud obědy bereme,“ tvrdila včera ředitelka a zřizovatelka školky Tamara Mišovicová.

Předtím asi tři týdny školka dokonce odebírala obědy v restauraci. Ta prý kvůli špatné platební morálce sama se školkou spolupráci ukončila.

V místnostech, kde se zdržují děti, je v tuto chvíli chladno. Podle Mišovicové mají místnosti z jedné strany ještě dřevěná okna a málo těsní. Objekt není ani zateplený.

„Řeším s majitelkou objektu, že do místností přidáme topné těleso,“ slíbila Mišovicová, která prý plánuje zřídit i vlastní kuchyň. Do zařízení se chystají inspektoři České školní inspekce kvůli tomu, že děti 5. ledna hlídala jen uklízečka a nedala jim ani svačinu.

Čtyři měsíce v provozu

Ředitelka Tamara Mišovicová tvrdí o svém zařízení, kde hlídají děti kdykoliv podle potřeby rodičů, že je v provozu rok a půl. Jak ale Blesk zjistil, školku a jesle na její jméno Ministerstvo školství ČR registrovalo 1. dubna 2016 se zahájením provozu od 1. 9. 2016. Předtím vedla Dětský klub U Myšáka na živnostenské oprávnění hlídání dětí.

dandova ( 12. ledna 2017 10:55 )

Tak proto ten zákaz kouření. Školky budou chodit na svačinu, oběd, ...

panda82 ( 12. ledna 2017 08:57 )

Tak Valachová jak pracuje ministerstvo pod vaším vedením, automaty na sladké a obědy jsou náplní práce, nebo výuka žáků, kdo vydal povolení k provozu takové školky bez patřičného vybavení, a co dámy úřednice, nemají to v nápni práce

amgal ( 12. ledna 2017 08:36 )

Do takové školky bych vlastní dítě nedala ani omylem !!!!

Zobrazit celou diskusi