Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman a Sobotka zasednou k novoročnímu obědu. Řešit budou volby

Autor: jer, ČTK - 
27. prosince 2016
15:58

Prezident Miloš Zeman a premiér Bohuslav Sobotka se v pondělí setkají na tradičním novoročním obědě na zámku v Lánech. Setkání se zúčastní i manželky obou politiků. ČTK to v úterý řekl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. S předsedy Sněmovny a Senátu se Zeman sejde později.

Dá se očekávat, že hovor prezidenta a předsedy vlády se během novoročního oběda stočí stejně jako v minulosti na rodinná i politická témata. Vztah mezi premiérem a prezidentem není příliš idylický. Rozpory mají třeba v otázce přístupu k migrační krizi, Zeman naopak vládu chválil za hospodářské výsledky. Bavit by se mohli i o podzimních volbách do Sněmovny a o následných volbách prezidentských.

Novoročního oběda se, stejně jako loni, zúčastní i manželky obou politiků Ivana a Olga. Loni se formát setkání stal předmětem sporu. Sobotka totiž nejprve oznámil, že by se schůzka kvůli množství pracovních témat měla uskutečnit na přání Hradu bez manželek. Zeman to následně popřel s tím, že na oběd kromě choti ministerského předsedy pozval i jeho dvě děti.

Prezident Zeman se také tradičně schází i se šéfy obou komor Parlamentu. Podle Ovčáčka se setkání s předsedou Sněmovny Janem Hamáčkem a předsedou Sněmovny Milanem Štěchem (oba ČSSD) plánuje na třetí lednový týden.

noacojezase ( 28. prosince 2016 15:59 )

Teď zasedli si k dubovému stolu. Ti dva už pili mnohou číši spolu A zapěli si z plných plic. Však jaká země-taký lid! Vás kdyby učit chtěli všichni svatí, Zda všimnou si jich Češi paličatí.

zdenekkk ( 28. prosince 2016 11:01 )

Omlouvam se vim že jsem primitivní hovado!

joudajoudovy ( 28. prosince 2016 07:51 )

doporucene ctivo pro sobotku https://cs.gatestoneinstitute.org/

Hunt ( 27. prosince 2016 22:56 )

pavel215plácunda:Neviděl negramota?No jo,už je to dlouhá doba ,kdy tě táta vyklepal z gumy a dal si tě před tlamu,aby viděl dokonale zprzněného tajtrdlíka!

Hunt ( 27. prosince 2016 22:49 )

Bohouš+Ovar+ty Blban=Sratá trojice!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa