Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kačenka, které pomáhali hasiči i policisté: Zemřela den před Štědrým dnem

Autor: ljš - 
26. prosince 2016
05:02

Usměvavá holčička prohrála boj s krutou nemocí a nedožila se ani svých prvních Vánoc. Díky pomoci dobrých lidí však mohla malá Kačenka alespoň dožít doma obklopena láskou svých milujících rodičů. Bylo jí pouhých osm měsíců.

Kačenka se narodila jako zdravá krásná holčička, ale ve dvou měsících jí bohužel lékaři diagnostikovali spinální muskulární atrofii prvního typu SMA1, kterou trpí například také neteř kajakáře Vávřince Hradilka. Její strýcové, kteří pracují jako hasič a kriminalista, na Facebooku založili stránku, kterou se snažili rodičům holčičky pomoci.

Lidé na konto rodiny poslali tisíce korun, díky nimž mohla Kačenka být se svými rodiči doma. Kačenčin stav se bohužel před Vánoci zhoršil a rodiče museli začít počítat s nejhorším. "Kačenka si prožila pár perných dní v nemocnici Motol. Pomalinku přichází zhoršování stavu. To však na Kačenčině úsměvu neubírá... Možná ještě zvládne pár týdnů, možná měsíců," napsali v pondělí na její stránku.

Krutá zpráva ale bohužel přišla ještě dříve. Holčička zemřela den před Štědrým dnem. "Kamarádi, přátelé a všichni, kdo jste Kačence pomohli. Bohužel, Kačenka dnes svůj těžký boj prohrála. Díky Vám se smála až do konce a doma!!! Děkujeme! Neopouštějte prosím tuto stránku, je Vás tu plno, co chtějí pomáhat, budeme pomáhat i jiným," oznámili její rodiče v pátek na Facebooku.

Rodiče Kačenky můžete v těžké chvíli podpořit ZDE››

vosavopruz ( 26. prosince 2016 20:11 )

Kačenko pozdravuj v nebi sv.Václava Havla.

PanHamasajt ( 26. prosince 2016 17:48 )

 Bohuzel to bude rodice pronasledovat az do smrti pokud se z nich slabejsi povahy vubec nekolika tydnu dozije - takovy je zivot, tam na hore je to jine

ellenic ( 26. prosince 2016 13:15 )

Kačenka byla obklopena láskou rodičů a blízkých a je neskutečné, jak na ni pamatovali i další lidé . Usměvavá holčička navždy zůstane v jejich srdcích .

oringla ( 26. prosince 2016 12:33 )

Totéž platí u trapného překrývání očí v jednom článku a pak lze vidět tentýž, už normální snímek v článku druhém... Abychom se z těch psedoohledů jednou nepo..minuli!

baragardan ( 26. prosince 2016 11:24 )

zobrazit parte se skrytým příjmením toho děvčátka, ale už s nezakrytým příjmením rodičů mi přijde divné. na 99,99 procent mělo příjmení po rodičích. to asi redaktor moc nepřemýšlel když to zveřejňoval

Zobrazit celou diskusi