Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Student, velvyslanec a teď Naďa. Které Čechy už zavraždili teroristé?

  • Autor: ČTK,pet - 
    23. 12. 2016
    10:20

    Česko má třetí civilní oběť teroristických útoků ve světě a vůbec první po teroru v Evropě. Pojďme se podívat, kdo zemřel rukou teroristů. Dodejme, že kromě civilistů zemřelo v důsledku sebevražedných útoků v letech 2008 a 2014 také šest vojáků sloužících v Afghánistánu.

  • 1.Češka v Německu

    19. prosince 2016


    Při útoku na vánoční trh v Berlíně zemřela česká občanka Naďa Čižmár, která dlouhodobě žila a pracovala v Německu. Do lidí na vánočním trhu na náměstí Breitscheidplatz v centru Berlína vjel nákladní vůz, celkem zemřelo 12 lidí.

    Vedle zatím identifikovaných šesti Němců a české občanky je mezi oběťmi také řidič kamionu z Polska a turistky z Izraele a z Itálie. Po pravděpodobném pachateli útoku, Tunisanovi Anisovi Amrim, stále pátrá policie v Německu a dalších evropských zemích.

    Video Češka Naďa zemřela při útoku v Berlíně. Manžel a syn (5) čekali tři dny v naději. - David Vaníček, Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 2.Velvyslanec v Pákistánu

    20. září 2008


    Krátce po pumovém útoku na hotel Marriott zahynul v pákistánské metropoli Islámábádu tehdejší český velvyslanec Ivo Žďárek.

    Ivo Žďárek Ivo Žďárek | AFP

    Ambasador v hotelu dočasně bydlel kvůli rekonstrukci své rezidence. Samotný výbuch podle svědků Žďárek přežil, stal se však obětí následného požáru, při kterém se snažil pomáhat dalším obětem. Celkově si teroristický útok na luxusní hotel vyžádal přes 50 mrtvých a několik stovek zraněných.

    Záchranáři vynášejí mrtvého českého velvyslance. Záchranáři vynášejí mrtvého českého velvyslance. | EPA

  • 3.Student v Egyptě

    23. července 2005


    Při teroristickém útoku v egyptském letovisku Šarm aš-Šajch na Sinajském poloostrově zahynul třiadvacetiletý český student z Ústí nad Labem Petr K., který pracoval jako delegát cestovní kanceláře. Tři pumové útoky namířené na hotely a tržiště si celkem vyžádaly 88 mrtvých a na 200 zraněných (i mezi nimi byl Čech). Mezi oběťmi bylo vedle většiny Egypťanů i osm Britů, pět Italů, pět Turků a Američanka.

    Šarm aš-Šajch Šarm aš-Šajch | flickr.com

boxer ( 23. prosince 2016 11:28 )

Všichni sluníčka a vítači a Ti co souhlasí s politikou KRÁVY Merkel a EU mají krev na rukou. Měli by být souzeni za vraždy nevinných občanů.Tak zavšivit Evropu může jen dement a nemocný člověk.

Zobrazit celou diskusi