Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Fanoušky Hvězdných válek ohrožuje kadmium. Našli ho ve snídaňovém setu z Číny

Ministerstvo zdravotnictví varuje před třídílným keramickým snídaňovým setem, ze kterého se uvolňuje toxické kadmium.
Ministerstvo zdravotnictví varuje před třídílným keramickým snídaňovým setem, ze kterého se uvolňuje toxické kadmium.  (Autor: http://www.mzcr.cz/)
Autor: ČTK - 
19. prosince 2016
10:55

Ministerstvo zdravotnictví varuje před třídílným keramickým snídaňovým setem, ze kterého se uvolňuje toxické kadmium. Na hrnku, talíři a misce je obrázek postavy Kylo Rena z filmové série Hvězdných válek - Star Wars. 

Sada nádobí pochází z Číny a je v barevné papírové krabičce s dekorem postavy Kylo Rena. Na obalu jsou cizojazyčné texty identifikující výrobek, označení šarže a různé číselné kódy.

Všechny tři výrobky mají na spodní části pod glazurou uveden text: Personality product Ltd., 1452836-100, starwars.com, © @ TM Lucasfilm Ltd., Made in China.

Podle zjištění ministerstva se kadmium uvolňuje jak z hrnku, tak z talíře a misky. Toxicita kadmia je přitom vysoká, prvek se dokáže hromadit v lidském organismu, hlavně v ledvinách a játrech. Detoxikace je pomalá a hrozí nebezpečí chronických otrav.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 19. prosince 2016 11:35 )

 No jo, pochopil jsem jasně, Plesku. Všechno špatné přichází z Ruska a Číny. Super zdravé a správné věcí, pocházejí z USA. Ještě že mám už teď v hlavě jasno.

Zobrazit celou diskusi