Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kolaps Dagmar na dovolené a špinavý špitál v Egyptě. Z letiště odjela v sanitce

Autor: mib - 
14. prosince 2016
14:43

Paní Dagmar (62) zkolabovala v Egyptě na dovolené a prožila tam podle svých slov ponižující přístup delegáta a místní nemocnice. Ve středu přiletěla i s lékařem na letiště Václava Havla krátce po desáté hodině dopoledne. Její stav se ale zhoršil, a proto šéf záchranné služby rozhodl o převozu do vojenské nemocnice ve Střešovicích. Původně ji měli vézt do téměř dvě stě kilometrů vzdálené nemocnice v Sokolově. 

Na letišti čekala ve středu dopoledne dcera zkolabované ženy Sylvie. Pro Blesk.cz uvedla, že její mámu museli v letadle uvést do polohy vleže a nasadit infuzi, protože se její stav zhoršil. „Po příletu vyřídili okamžitý převoz do Střešovic, i když měla být převezena původně do Sokolova,“ vysvětlila dcera. V posledních dnech prožila velký strach o matku, se kterou měla jen telefonický kontakt, a dělala všechno proto, aby jí na dálku pomohla.

Dvaašedesátileté paní Dagmar se udělalo na dovolené v Hurghadě nevolno poté, co přišla ze snídaně. Začala se jí točit hlava, a tak ulehla do postele. Probudit se měla až před půlnocí bezvládná. Protože byla ale na dovolené sama a dosáhla pouze na pevnou linku, obrátila se na recepci, aby jí zavolali pomoc.

Video  Žena po příletu. Přivezli ji na vozíku, během letu musela být v poloze vleže. Na místě byla její dcera Sylvie (stojící).  - Michaela Bezvodová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Dcera: Máma byla v nemocnici hrůzy

„Delegát měl podle dcery Sylvie její matce zařídit odvoz sanitou do smluvní nemocnice, u které měla v Egyptě pojištění. Místo toho ji vláčeli „jako pytel brambor“ do neznámého auta a nakonec ji umístili do laciné zanedbané nemocnice, kde měla zažít peklo. „Matka na delegáta naléhala, ať jí zavolá doktora. On jí ale řekl, že je lékař i sanita moc drahá,“ popisuje situace dcera Sylvie.

„Lékař ji pak v nemocnici nutil, ať se postaví, i když se jí stále motala hlava. Nechali ji ležet na zemi. Když ji konečně dali na postel, zdravotní sestra si na ni položila nohy. Druhý den mámě nedali vůbec najíst, byla pomočená, protože ji nechali x hodin a odmítli vyměnit katetr a ten pod tlakem praskl,“ nastínila dcera dál hrozný zážitek  z egyptského špitálu. Sama paní Dagmar nebyla po návratu do Česka schopna mluvit s médii.

Podle mluvčího cestovní kanceláře Exim Tours Stanislava Zímy však měl o rychlém převozu ženy do nemocnice rozhodnout lékař, aby zabránili případnému infarktu. „Delegát dostal zprávu, že se ženě přitížilo. Tak zajistil auto na doporučení lékaře, aby byla v nemocnici co nejdříve,“ řekl pro Blesk.cz Zíma.

Diagnóza neznámá

Lékaři měli v Egyptě podezření na ischemický záchvat, stále ale není jasné, co přesně se ženě stalo a jakou zahájí léčbu. V Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích ji čeká série vyšetření. „Diagnóza je stále nejasná, navíc se neustále měnila. Nejpodstatnější je, aby ji stabilizovali a nasadili léčbu, jakou má mít. Pak budu řešit vše ostatní,“ upozornila.

„Pochybení vidím v tom, že měl delegát okamžitě přivolat lékaře a měla ji odvézt sanita. Nechápu, proč když je partnerem Exim Tours pojišťovna, u které byla maminka pro podobné případy pojištěná, ji ihned neodvezli do smluvní nemocnice Al Haya, místo toho ji vezli do nějaké neznámé,“ uzavřela dcera.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

montevideo ( 14. prosince 2016 19:40 )

Protože jsou zájezdy do Egypta levné ! Nikdo normální by tam totiž teď nejel.

tgbg ( 14. prosince 2016 19:20 )

Tak to ještě nebyla v ruské nemocnici!!!!

hanka666 ( 14. prosince 2016 18:28 )

To by si Bleskáči početli. Tak kvůli takovým příživníkům já platím daně? N A S R A T N A S R A T N A S R A T

aIena666 ( 14. prosince 2016 18:27 )

To já bych zase klidně jela, móře to je moje.

hanka666 ( 14. prosince 2016 18:25 )

Jezdit do těchto končin samotná ženská, v jejím věku a být zavřená celou dobu někde v resortu a půlku prosedět na záchodu

Zobrazit celou diskusi