Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Plzeňský Prazdroj kupují Japonci. S ním i další značky za 200 miliard

Autor: ČTK - 
13. prosince 2016
09:10

Japonský pivovar Asahi Group Holdings se dohodl na koupi Plzeňského Prazdroje a dalších východoevropských značek společnosti SABMiller za 7,3 miliardy eur (téměř 200 miliard Kč). Oznámila to v úterý firma.

Prodej aktivit SABMilleru v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku je součástí podmínek pro převzetí podniku ze strany rivala Anheuser-Busch InBev, které bylo dokončeno v říjnu.

Koupě východoevropských značek je doposud největší akvizicí pivovaru Asahi. Společnost Asahi se již dříve dohodla na převzetí některých značek SABMilleru, jako Peroni a Grolsch, za 2,55 miliardy eur (69 miliard Kč). Prodej těchto značek byl rovněž podmínkou pro převzetí SABMilleru.

mart6716 ( 13. prosince 2016 17:58 )

Patoky z Plzně už jsou za zenitem..... A jsou předražený. Jen blbec je ještě pije. !!! Zlatý český BUDVAR !!!!!

agfor ( 13. prosince 2016 15:21 )

Doufám, že si produkci budou vozit domu. Ty patoky, co poslední dobou vydávají za pivo, se nedají pít.

ollina ( 13. prosince 2016 10:04 )

rockyshowman: Bohužel politici nám prodají i židli pod ***í

rockyshowman ( 13. prosince 2016 09:41 )

Vše prodáno můžeme se jmenovat : ,, U snědeného krámuˇˇ. Ten Okomura má pravdu! Je to Japoneček, ale Čech srdcem i duší, který si váží naší země !!! Kde ty prachy zůstanou? Socani se vybarvují ! Po TOP , ODS Liďácích a jiných co tam sedí s mastnými vyholenými tvářemi zůstává u nás planina. Voda, lesy, energie, vše co ještě za něco stálo je prodáno. Komouši slibují, jak vše napraví, to by byla další tragedie této země. Vše v zákazu, tabák(ač nejsem kuřák), chodit do lesa, obchodů, nepotrestaní gauneři,nejdrazší potraviny, PHM, bydlení, energie, koruna klesá a chuť lidí žít v této zemi také. V čem vynikáme? V nejnizších platech, životní úroveň důchodců mizerná. Zastání žádné, semí vašci a lidí se stávají šašci.

prycsnima ( 13. prosince 2016 09:22 )

 Rozprodaná Republika a celá Evropa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi