Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

PPF prodala ruskou síť obchodů s elektronikou. Eldorado koupili Rusové

Autor: brk - 
9. prosince 2016
10:50

Skupiny PPF a EMMA Capital prodaly ruskou síť obchodů Eldorado, která se specializuje na prodej elektroniky a malých domácích spotřebičů. Novým majitelem jsou „ruští investoři spříznění s finanční a investiční skupinou Safmar“, uvedla PPF vlastněná nejbohatším Čechem Petrem Kellnerem. Výši transakce nezveřejnila. 

Obchodu si blíže všímá server Info.cz. Firma Eldorado byla založena v roce 1994. Skupina PPF do ní vstoupila v roce 2009. Na konci června mělo Eldorado v Rusku 412 obchodů a jeho tržby za první pololetí stouply o 25 procent na 59 miliard rublů (22 miliard Kč). Její nový vlastník, skupina Safmar, patří podnikatelům Michailu Gucerjevovi a Michailu Šišchanovovi. Nově získanou společnost by teď mohli spojit s jejich sítí Technosila.

Skupina PPF, kterou ovládá miliardář a nejbohatší Čech Petr Kellner, investuje do rozsáhlé řady odvětví od bankovnictví a finanční služby přes telekomunikace, pojišťovnictví po zemědělství a biotechnologie. Působí v Evropě, Rusku, Asii a USA. 

Letošní rok stoupl skupině v prvním pololetí čistý zisk meziročně o čtvrtinu na 6,7 miliardy korun (248 milionů eur). Celková aktiva činila zhruba 654 miliard korun (24,22 miliardy eur).

Zobrazit celou diskusi