Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exekutor chtěl rodinu vystěhovat: Vánoce prožijeme doma díky Blesku, říkají šťastní Mirek (48) s Jitkou (46)

Autor: Jiří Krušina - 
10. prosince 2016
09:31

Děsivý rok mají za sebou Jitka (46) a Miroslav (48) z Bohdanovic. Exekutor jim dražil dům kvůli půjčkám, které si někdo vzal na ztracenou občanku. Blesk se rodiny zastal a ta prožije Vánoce doma!

Klidně a spokojeně se před dětmi (7, 10) snaží vypadat v období adventu manželé Koníčkovi. Prošli si ale hotovým peklem. „Ztratil jsem občanku. Na ni si někdo půjčil peníze. Navíc pošta nedoručovala složenky od podvedených bankovních ústavů. Až přišel návrh na exekuci,“ zavzpomínal na šokující moment Miroslav Koníček.

Dům se po článku v Blesku nakonec na jaře neprodal a celý případ si převzala policie, která se k němu ale nechce vyjadřovat. „Nejsme oprávněni se vyjadřovat ke konkrétním osobám či s nimi souvisejícím skutkům. Lze konstatovat, že se policisté v kraji mimo jiné zabývají případy, které souvisejí s půjčkami financí na falešné či padělané doklady,“ uvedla policistka Daniela Vlčková.

Jejich dům, kde žijí a vše postupně opravují 12 let, zmizel z portálu exekutora. Je to první výhra. Co ale bude dál, neví. „Nikdo s námi nemluví. Dovolat se do pražské kanceláře je téměř nemožné. Hlavně že barák nevisí na tom dražebním seznamu. Jsme mnohem klidnější. Děkujeme Blesku za pomoc. Snad už bude všechno v pořádku. I když jeden nikdy neví,“ dodala Jitka Koníčková.

Jaký bude mít případ Koníčkových další vývoj? Pracovníci Exekutorského úřadu Praha 8, který se případem Koníčkových zabýval, nejsou konkrétní. „Jelikož nemáte plnou moc, tak vám nemůžeme sdělit žádné informace,“ uvedla pracovnice úřadu.

Zobrazit celou diskusi