Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zhasla poslední naděje Evy Michalákové? Soud její odvolání řešit nebude

Autor: bru/ČTK - 
2. prosince 2016
07:41

Norský soud se nebude zabývat odvoláním Evy Michalákové, která byla zbavena rodičovských práv ke svým dvěma synům. Informoval o tom Český rozhlas.

Norský soud se odmítl zabývat odvoláním Češky Evy Michalákové proti rozsudku, který ji letos v červnu zbavil rodičovských práv k jejím dvěma synům. Rozhodnutí soudu je tak pravomocné. Dnes o tom informoval Zpravodajský web Českého rozhlasu, kterému informaci potvrdil právník matky Pavel Hasenkopf.

Podívejte se na ostrou debatu o Evě Michalákové a jejích dětech:

Monika Le Fay a Aleš Hodina v debatě Blesk.cz Monika Le Fay a Aleš Hodina v debatě Blesk.cz | Blesk

Odvolání Michalákové řešil Krajský soud v Oslo, který zamítavé rozhodnutí vynesl toto pondělí. Odvoláním se podle rozhlasu odmítl zabývat, protože pro projednání případu prý neshledal důvody. „Krajský soud v Oslo se domnívá, že zbavit paní Michalákovou rodičovských práv za to, že případ medializovala, je naprosto správné a vlastně okresní soud chválí a zcela se s ním ztotožňuje," sdělil rozhlasu Hasenkopf.

Michaláková Českému rozhlasu řekla, že aktuální rozhodnutí pro ni bylo do jisté míry překvapením. Doufala, že justice alespoň jednání nařídí a věcí se bude řádně zabývat. „Nechápu, jak mohou být Norové tak bezohlední a nebrat vůbec v úvahu právo biologických rodičů,“ myslí si Michaláková.

Nyní jedenáctiletého Denise a sedmiletého Davida norská sociální služba české matce a otci odebrala před pěti lety kvůli podezření na zneužívání, zanedbávání a fyzické týrání. To se nepotvrdilo. Soud ale tehdy považoval zjištění za závažná a děti nechal u pěstounů, vyrůstají odděleně ve dvou rodinách.

Letos v červnu norský soud Evu Michalákovou zbavil rodičovských práv ke dvěma jejím synům. Současně zakázal matce i otci stýkat se s chlapci. Adopci mladšího hocha soud ale nepotvrdil a otci rodičovská práva ponechal. Michaláková se proti tomuto verdiktu bez úspěchu odvolala. Právník matky Pavel Hasenkopf v polovině září nevyloučil, že pokud odvolání neuspěje, mohl by případ skončit u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku.

Norská strana se k případu od počátku nevyjadřuje. Podle některých médií a expertů tak není možné si udělat jasný názor jen podle stanoviska jedné strany.

zednik ( 2. prosince 2016 13:45 )

Nemyslíš ty "chytrá z Vodňan" náhodou Marksovou ??

zednik ( 2. prosince 2016 13:42 )

Držel bych se poslední věty z článku ! Tady víme jen to, co říká matka , její právík apár podporovatelů. Spis nikdo neviděl a nečetl. Norsko má jiný právní systém, má jiný zákon o rodině. Kdo tam chce žít , měl by si to předem pročíst.

santikxauz ( 2. prosince 2016 11:05 )

Tohle je lekce pro ostatní ženský,kteří jdou do zahraničí.

6010 ( 2. prosince 2016 10:48 )

Neskutečné.Ona si porodí dva syny a ty jí vezmou.Co jim tak strašného provedla? Vždyť je tolik rodin, kde děti trpí díky ožralým rodičům, jsou denně biti, trýzněni a ty nikomu neodeberou.A že takových rodin je.Nechápu.

dfghjk ( 2. prosince 2016 09:39 )

O norském zvěrstvu se svět dověděl hovno, snad si nemyslíš, že svět čte český bulvár a podle něho si dělá názor na Norsko.

Zobrazit celou diskusi