Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Exkluzivní průzkum Blesku: Kde na vyšetření lékaře čekáte nejkratší dobu?

  • Autor: růž,haj - 
    30. 11. 2016
    18:23

    Podle výsledků průzkumu Blesku ve spolupráci HealthCare Institute je Ústřední vojenská nemocnice letos nejlepší nemocnicí v Česku. Kromě absolutního vítěze se však v letošním ročníku projektu blýskly i jiné špitály. Věděli jste třeba, kde je nejkratší čekací doba a kde mají čekárnu nejlépe vyzdobenou?

  • 1.Kde se čeká jen krátce

    Čeká vás plánované vyšetření v některé z nemocničních ambulancí? Pak vás nejspíš zajímá, jak dlouho budete na vyšetření čekat a jestli si vůbec budete mít při tom čekání kam sednout.

    I na tyhle pro každého, kdo to nezažil, malicherné problémy, se projekt hodnocení nemocnic zaměřil. Z výsledků průzkumu ale vyplývá, že čekání se zkracuje. Každý druhý člověk čeká na vyšetření méně než 10 minut.

    Zlatou příčku v rychlosti obsadil Ústav pro péči o matku a dítě (Hl. m. Praha), na druhém místě se umístila Nemocnice Boskovice, s.r.o. (Jihomoravský kraj) a bronzovou medaili by si v tomto případě odnesla Fakultní nemocnice Plzeň (Plzeňský kraj).

    Kde se čeká v čekárně jen krátce. Kde se čeká v čekárně jen krátce. | Foto: infografika Blesk, scom, archiv

  • 2.Nejútulnější čekárna

    Někdy nám možná ani tak nevadí si pár minut počkat, pokud si můžeme posedět v obzvláště pěkné čekárně, z níž čiší pohoda a klid. Na celkovém dojmu se může podepsat také výzdoba a celkový dojem. Jaká je tedy vůbec nejútulnější čekárna? V této kategorii, možná nesouvisící zcela s medicínou, zvítězila pražská Fakultní nemocnice v Motole. Na některých odděleních se můžete kochat povedenými malbami na stěnách. Hlavně děti takovou věc dokážou ocenit.

    Kde mají nejútulnější čekárnu? Kde mají nejútulnější čekárnu? | Foto: infografika Blesk, scom, archiv

  • 3.Sestřičko, úsměv!

    Sebelepší odborník s kyselým obličejem pacientovi zrovna optimismus do žil nenalije. Proto se v rámci projektu hodnotí i tzv. Nemocnice pro život, tedy ta, kde se na vás personál usmívá. Nejvíc a nejkrásněji se prý letos usmívali rovněž ve Fakultní nemocnici v Motole, nejlepší nemocnice v Česku Ústřední vojenská nemocnice Praha na ní ale dotahovala. Třetí příčku obsadila Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

    Úsměv dokáže zázraky. Úsměv dokáže zázraky. | Foto: infografika Blesk, scom, archiv

  • 4.Tady je nám fajn

    Bezpečí a spokojenost by měly přinášet všechny špitály, vždyť často jsme coby pacienti vynervovaní i při běžné kontrole. Pokud máme nějaké vážnější problémy, měli bychom se v nemocnici cítit dobře a v bezpečí a měli bychom věřit, že jsme v těch nejlepších rukách. Někde se ale přece jen cítíme bezpečněji a spokojeněji.

    Nejlépe je nám při pobytu v nemocnici prý ve Fakultní nemocnici v Motole, ale Ústřední vojenská nemocnice v Praze je hned na druhém místě. Zato v ambulancích si špitály své příčky prohodily. Fakultní nemocnice Hradec Králové je v obou případech na třetím místě.

    Kde je pacientům dobře v ambulancích a nemocnicích? Kde je pacientům dobře v ambulancích a nemocnicích? | Foto: infografika Blesk, scom, archiv

  • 5.Hop, a je tu Skokan roku

    Kvalitu nemocnic hodnotí pacienti i zaměstnanci. A jejich hlasů přibývá. Zajímá vás, v které nemocnici se podle nich za poslední rok nejvíce polepšili? Největší přírůstek hlasů v meziročním srovnání získala Všeobecná fakultní nemocnice v Praze a získala tak titul Skokan roku.

    Skokan roku v průzkumu Skokan roku v průzkumu | Foto: infografika Blesk, scom, archiv

bobrnautus ( 1. prosince 2016 03:56 )

Co mají společného české dráhy a české nemocnice? Čekání. Za to ale může náš systém zdravotnictví, když jdu do krámu, můžu si koupit lepší salám - ve špitále to nejde. Přitom z lepšího salámu by měl prospěch i špitál ve formě větší provize. Že by se mi kvůli tomu věnovali více? Prodavačka mi taky nevěnuje větší pozornost. Takhle mají větší pozornost akorát kulichové, kteří si to umí domluvit.

moiaza ( 30. listopadu 2016 22:25 )

 Problém je v organizaci práce. Byl jsem asi 4x na poliklinice v Porubě. Objednají vás na 9 hod a když na vás přijde řada ve 12 hod. tak máte štěstí. Běžně se v Porubě čeká 3-4 hodiny. A to jste dopředu objednán. Jezdil jsem třeba do Lexumu v OV a tam vás objednaji a skutečně dobu dodrží. Je to vše v organizaci a v lidech.

aaobcanka ( 30. listopadu 2016 21:24 )

PNB, Bohnice, Praha 8 : Pan Martin Hollý, ODS, šéf Bohnic, soudně vymáhá omluvu a 100 000 Kč za slušná slova na netu od lživě nařčeného invalidy s dítětem ! Pan Hollý, zbaběle schovaný za PNB (ubožák ?) udal za slušné texty v diskuzích údajně x lidí. Udaným je i invalida s dítětem, o němž mylně p. Hollý ve své narcistické hlavě usoudil, že napsal níže uvedený text. Invalida obdržel od p. Hollého daný text před soudem, kde je psáno zcela seriózní formou, že PNB údajně týrá Alzheimery: hladem, vakuově balené jídlo Alzheimerů si nosí sestry domů, Alzheimera musíte krmit min.10min., zapomíná i jíst, sestrám je cizí člověk fuk. Sestry Alzheimery nepřebalují, nechají je 5h ve výkalech, neléčí infekce, svrab, oční záněty, i opruzeniny. Alzheimery uspávají sedativy, aby umírali hlady "v klidu" ? To vše, aby je PNB utýrala k smrti ? Invalida tomu jen věří. Pan Hollý je "nenasytný" při své mzdě např. 150 000 Kč/měs. z našich daní, že jako mstu (?) za víru invalidy v text na netu žádá sankci 100 000 Kč + omluvu ? Kdo asi soud vyhraje ? Invalida či šéf Bohnic a současně: bývalý šéf a nyní podšéf všech psychiatrů ? Když všichni kriminalisté, st.zástupci a soudci doživotně potřebují znalecké posudky od psychiatrů, tj. od podřízených p.Hollého ? Pane Hollý, udáváte nevinné, zastrašujete diskutéry ? Vše anulujeme, abyste nemusel nutit kriminalistu Prahy 8 k manipulaci s důkazy, jak nám bylo sděleno. Nic není pravda, lžeme a pro jistotu i lži anulujeme. Máme 26 let totalitu ODS, TOP, KDU, ČSSD. Sorry opět, p.Hollý, a hned, abyste nás neudal. Volme ANO, Okamuru. Komunisti, vraťte se, za vás tu byl řád a pořádek !

zednik ( 30. listopadu 2016 18:36 )

Každý DRUHÝ člověk čeká na vyšetření méně než 10 minut. To je vtipné. Předtím se ale pacient musí objednat, čekací doba je 5 měsíců . Doba v průzkumu se asi počítá pak od příchodu do čekárny . U nás jsou tedy ti PRVNÍ, tady se čeká v čekárně i tři hodiny.

Zobrazit celou diskusi