Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lidé si v práci stěžují na hlasité mlaskání kolegů i kolabující techniku

Lidé si v práci stěžují na hlasité mlaskání kolegů i kolabující techniku.
Lidé si v práci stěžují na hlasité mlaskání kolegů i kolabující techniku.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
30. listopadu 2016
06:47

Kolegové, kteří při konzumaci oběda na pracovišti vydávají hlasité zvuky a dělají nepořádek, patří mezi hlavní důvody stížností kancelářských zaměstnanců. Podobně otravní jsou pro ostatní také ti, kteří si ustavičně na něco stěžují. Za největší problém je nicméně v kancelářích považována kolabující technika. Uvedl to zpravodajský server BBC na základě průzkumu mezi 1000 zaměstnanci menších britských firem.

Vyrušování, které mají na svědomí neohleduplní kolegové, znamená pro zaměstnance průměrnou denní časovou ztrátu 22 minut. Téměř celou půlhodinu ale pracovníci v kancelářích ztratí každý den tím, že se potýkají s kolabujícím počítačem nebo pomalým internetem. Nefungující techniku označilo za problém 92 procent dotázaných.

Průzkum také potvrdil, že v kancelářích přetrvávají potíže s nastavením ideální teploty. Plných 82 procent respondentů uvedlo, že jim dobré rozpoložení při práci kazí buď přílišné horko, nebo přílišná zima v místnosti.

Někdy problémy dosáhnou takové závažnosti, že přimějí zaměstnance až k odchodu z firmy. Téměř třetina lidí dotázaných v průzkumu uvedla, že dali výpověď kvůli otravnému kolegovi, 20 procent odešlo kvůli kvalitě pracoviště jako takového a deset procent vyhnaly opakované problémy s technikou.

Průzkum si nechala vypracovat firma Samsung od skupiny Censuswide, která se dotazovala tisícovky zaměstnanců britských firem s méně než 250 zaměstnanci.

salto ( 30. listopadu 2016 09:15 )

Nejhorší jsou stěžovatelé na všechno, navíc nic jim nejde...

andorea ( 30. listopadu 2016 08:48 )

Nejhorší je celodenně nahlas žvýkající kolegyně...

ljubaa ( 30. listopadu 2016 06:59 )

Otravný kolega - to jsem zažila. Open office a kazdodenní zápach z jídla - čínské polévky, cosi z domova, co páchlo ještě 2 hodiny po celém prostoru, šťourání v nose a strkání si to do pusy nebo otírání o spodek židle nebo stolu... fakt je člověk rád, že z firmy odejde....

Zobrazit celou diskusi