Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Exkluzivní průzkum Blesku: Nejlepší nemocnice v Česku! A nejhorší?

Autor: Radka Růžičková - 
30. listopadu 2016
05:20

Kde se nejlépe léčí? Kde jsou doktoři kovanými odborníky a sestřičkám není zatěžko pomáhat s úsměvem? Kde není bolest hanbou? Blesk ve spolupráci s HealthCare Institute exkluzivně přináší přehled TOP nemocnic v celém Česku 2016!

Unikátní srovnání českých nemocnic připravuje společnost HealthCare Institute pravidelně. A není to srovnání ledajaké. Nemocnice se hodnotí jak z pohledu hospitalizovaných pacientů, tak z pohledu ambulantních pacientů a zaměstnanců nemocnic.

A aby toho nebylo málo, roli hraje i finanční zdraví nemocnic. „Cílem je sestavit žebříček nemocnic České republiky podle míry bezpečnosti a také spokojenosti pacientů a zaměstnanců,“ říká Daniel Vavřina, zakladatel HealthCare Institute.

Výsledky a žebříčky pak slouží nejen pacientům k lepší orientaci na »nemocničním trhu«. „Myslíme si, že pacient má právo na zajištění kvalitní zdravotní péče a pocitu bezpečí ve své nemocnici. Hradí nemalé částky v rámci povinného pojistného a zaslouží si, aby mu byly poskytnuty ty nejlepší služby,“ dodává Vavřina.

Do letošního ročníku projektu se zapojilo 155 nemocnic z celé České republiky. V našich Top žebříčcích je pak najdete rozdělené na fakultní a ostatní nemocnice.

Stupně vítězů

Nemocnice mezi sebou bojují v několika kategoriích, které vám Blesk postupně představí. Existuje ale vítěz vítězů, tedy absolutní TOP nemocnice. Letos prestižní titul Nemocnice ČR 2016 získala Ústřední vojenská nemocnice – Vojenská fakultní nemocnice Praha.

První příčku obsadila Ústřední vojenská nemocnice v Praze. První příčku obsadila Ústřední vojenská nemocnice v Praze. | Infografika Blesku

Žebříček nejhorších nemocnic nenajdete. „Zřizovatelům a managementu nemocnic, které se umístily na nižších příčkách, pravidelně poskytujeme zpětnou vazbu pro zjednání nápravy. Jsme rádi, že na tyto naše náměty ze strany ambulantních a hospitalizovaných pacientů čím dál častěji slyší a snaží se, aby se v jejich nemocnici zvýšil pocit bezpečnosti a spokojenosti u jejich klientů – spotřebitelů zdravotní péče,“ popisuje Daniel Vavřina.

VE STŘEDEČNÍM BLESKU NAJDETE:

  • NEJLEPŠÍ NEMOCNICE PODLE KRAJŮ

  • NEJLEPŠÍ AMBULANCE PODLE KRAJŮ

  • NEJLEPŠÍ ČEKÁRNY A NEJKRATŠÍ ČEKACÍ DOBA

  • KDE JSOU NEJSPOKOJENĚJŠÍ PACIENTI

  • KDE SE MAJÍ LÉKAŘI DOBŘE?

Karel May ( 30. listopadu 2023 19:36 )

Já mám také s UVN ty nejhorší zkušenosti.Jejich
největší starost byla jak se se tam dostal,a rychle mě dostat do jiné nemocnice.

dzambulka007 ( 30. listopadu 2016 21:22 )

Já mám s Vojenskou ty nejhorší zkušenosti. Byla jsem tam před deseti lety na vyšetření na plicním a škoda slov. Jeden ko kot vedle druhého, doktorky i sestry. Zbytečně zabitý čas.

dandova ( 30. listopadu 2016 11:22 )

U Kopfrkindla.

Novakov ( 30. listopadu 2016 10:47 )

Myslel jsem, že když rozkliknu článek, bude za nejhorší nemocnici považovaná Ústřední vojenská nemocnice v Praze, protože ta si nejhorší označení zaslouží!! Zničili mi tam celou rodinu banálním přístupem, jenomže tyhle věci se do médií často neříkaj a nebo se vypustí chválihodné kauzy, aby se vše zakrylo. Pokud hledáte dobré krematorium, je správná cesta k lékařům do ÚVN v Praze!!!!

parma49 ( 30. listopadu 2016 09:04 )

Srovnáváte nesrovnatelné.Vojenská nemocnice v Praze je financována Ministerstvem obrany a zdravotními pojišťovnamy a ostatní, Ministerstvem zdravotnictví nebo Krajskými či Okresními úředy a zdravotními pojišťovnami.

Zobrazit celou diskusi