Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamion s vánočními balíky České pošty havaroval. „Prasklo“ přitom i něco navíc

Autor: bud - 
29. listopadu 2016
15:00

Pošlete balík Českou poštou, jenže jeho přepravy se ujme někdo úplně jiný. Zvláště před Vánoci není něco takového výjimečné, jak ukázala úterní nehoda žlutého kamionu. Ten měl na sobě logo pošty a přepravoval její zásilky. Jenže podle státního podniku jde o externího dopravce, který její logo využívá neoprávněně.

Úterní nehoda kamionu na dálnici D10 u Prahy ukázala překvapivou věc. Odhadem až desítky tisíc balíků či jiných zásilek ve skutečnosti nepřepravuje Česká pošta, ale jiná firma. To byl i případ kamionu, který na sobě měl logo pošty, ale ve skutečnosti s ní neměl nic společného.

„Je to jeden z externích dopravců, kterého si Česká pošta najímá, takže může jezdit i pro jiné subjekty. Ale neměl mít na sobě logo, to mohou mít jen auta, která patří České poště nebo je provozuje,“ řekl Blesk.cz mluvčí Matyáš Vitík. Podle něj bude pošta řešit, proč dopravce na svém autě logo měl, když k tomu neměl oprávnění.

Vánoční dárky na maděru?

Někteří zákazníci, kteří v uplynulých dnech využili pošty, by se tak měli připravit, že jejich zásilka možná nedorazí úplně v pořádku. „V kamionu byly zásilky, které Česka pošta přepravuje,“ řekl Vitík s tím, že je velmi pravděpodobné, že v kamionu byly i vánoční dárky, které si lidé objednali. Nyní bude provedena kontrola toho, jak hodně jsou zásilky poškozené. „Následně se to bude standardně řešit,“ dodal Vitík.

Podle informací Blesk.cz by mělo jít o auto společnosti ZOŠI ARGO, která loni vyhrála zakázku na vnitrostátní přepravu zásilek v celkové hodnotě přibližně 69 milionů korun. Firma spolupracuje i s dalšími dopravci, například s DHL. Podle vyjádření firmy jde v případě pošty hlavně o přepravu rozměrnějších zásilek, takže jich v autě podle prvních odhadů mohlo být několik desítek.

Pošta běžně využívá externí dodavatele k přepravě zásilek. Jejich počet roste hlavně v předvánočním období, kdy poště chybí vlastí kapacita. Například v loňském roce doručila firma v listopadu o 30 procent více balíků než v běžném měsíci.

Video  Pražský okruh a dálnici D10 komplikuje nehoda kamionu.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

suov ( 29. listopadu 2016 16:56 )

Vondráčková se vyslovila berme život s nadhledem a humorem, to jako znamená, že budeme podporovat nacistické symboly, ministři se za nás budou omlouvat sudeťákům, kdepak to kráčíme? My co jsme prožili válku a ty fašistické bestie, víme co to byli nacisté a do humoru nikomu nebylo, to jím rodiče neřekli? Stydíme se za takové umělce a ty kteří s tím souhlasí,,,

Zobrazit celou diskusi