Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hrozí kolaps EET? Podnikatelé se bojí „šmírování od finančáku“ už teď

Autor: tmp - 
29. listopadu 2016
11:56

Podnikatelé nechávají instalaci certifikátů ministerstva financí do svých systémů elektronické evidence tržeb (EET) na poslední chvíli. Bojí se totiž toho, že bude jejich aktivitu finanční úřad sledovat ještě před spuštěním systému. Blesk.cz to řekl mluvčí systému eKasa Jiří Grund mobilního operátora 02, který patří k největším poskytovatelům softwarového i hardwarového řešení evidence tržeb.

„My jsme dělali spoustu proaktivních kroků, aby zákazníci vstoupili od 1. listopadu do testovacího provozu, což znamená nejenom spuštěnou eKasu, ale i nahraný certifikát. Spousta zákazníků nám říkalo: My to máme spuštěné, všechno nám šlape, ale certifikát tam dáme až 1. prosince, protože nevěříme úřadům, že nás nebudou zpětně sledovat,“ uvedl Grund.

Podle něj tak hrozí naprostý kolaps linek technické podpory. „To je věc, se kterou nic neuděláte. My bychom byli velmi rádi, kdyby to udělali co nejdříve, protože pak když bude onen 1. prosinec, tak můžou být přetížené linky v podstatě u všech poskytovatelů a ten servis pro ně nebude tolik komfortní,“ řekl Grund s tím, že zrovna O2 kvůli tomu průběžně posílilo linky za poslední tři týdny o více než 100 lidí.

„Celkový problém je, že lidé to nechávají na poslední chvíli. Třeba zařízení mají koupené, mají ho někde ve skříni a nevyužívají tu dobu testovacího provozu naplno, aby si to zprovoznili a nastavili,“ doplnil.

Z podnikatelů, kterých se týká povinnost EET již od 1. prosince, navíc stále nemá koupenou pokladnu či jiné registrační zařízení kolem 30 procent. Poskytovatelé systémů jsou ale podle pondělních informací na náhlý zájem připraveni. I podnikatelé, kteří už mají všechno nastavené, ale podle zjištění Blesk.cz hlásí problémy.

VŠE O EET ČTĚTE ZDE

aaobcanka ( 29. listopadu 2016 16:55 )

Chcete-li kritizovat Slováky, tak ne Babiše, schopného nám, občanům, ušetřit miliardy, ale p. Hollého (ODS), šéfa psychiatrické nemocnice Prahy - Bohnic. Bohnice pustily vražedkyni, přestože jim opakovaně (!) tvrdila, že bude vraždit. Pak za to p. Hollého a spol. vyvinil Němeček (ČSSD), býv. ministr zdravotnictví. Jakby ne, když p. Hollý byl šéf a dosud podšéf všech psychiatrů, tj. těch, kteří píší znalecké posudky pro všechny kriminalisty, st.zástupce a soudce ? Hollému stačí zvednout telefon a nechat kohokoliv smyšleně odsoudit, tzv. zastraší kteréhokoliv de facto podřízeného psychiatra. Pan Hollý, schovaný za nemocnici, tzv. udal údajně x lidí za pravdivé texty zveřejněné na netu. Jedním udaným je invalida, který ani texty nepsal, ale p. Hollý mylně usoudil, že je autorem. Invalida před soudem dostal texty od p. Hollého. Jsou o tom, že údajně PNB týrá Alzheimery hladem (vakuově balené jídlo Alzheimerů si nosí prý sestry domů), Alzheimera musíte krmit min. 10 min., zapomíná i jíst, a sestrám je cizí člověk prý lhostejný, dále Alzheimery sestry nepřebalují, nechají je i 6 h ve výkalech, neléčí infekce - oční, svrab atd., nasazují Alzheimerům rukavice, aby se nemohli škrábat při nesnesitelném svědění při svrabu, což je peklo. Kdo nezažil, nepochopí. Známí se v Bohnicích nakazili svrabem, děs běs ! To vše proto, aby Bohnice Alzheimery údajně utýraly k smrti. Bohnice prý chtějí fluktuaci, aby snad pobíraly od příbuzných Alzheimerů úplatky, pardon, tzv. sponzorské dary. Za příjem Alzheimera. Tak jsme to slyšeli. Invalida tomu věří. Sám živí dítě a p. Hollý je tzv. nenasytný při své mzdě třeba 150 000 Kč/měs., že žádá po invalidovi nejen omluvu, ale i 100 000 Kč pokutu, a to jde o lživé nařčení z psaní textu ! SVOBODA SLOVA SKONČILA ! Volme ANO Babiše, Okamuru SPD a KSČM.

pajaad ( 29. listopadu 2016 16:43 )

To byl ten uvědomělý ov čan, co už má číslo na Babišovu udavačskou linku.... Takových tu je fůra, až se to pustí bude málo úředníku, nebo nebudou stačit chodit na udání, tak s náš národ ten zmetek rozdělil

aaobcanka ( 29. listopadu 2016 16:25 )

Babiš, jako 1. ministr financí, ušetřil národu miliardy ! Kalousek, Klaus a jejich gauneři z ODS, TOP a KDU je prý vytunelovali. Všimněte si, kolik opakovaně dává Babiš miliard rozhazovačným, nehospodárným, neschopným ministrům ČSSD a KDU, kteří neumí hospodařit tak, jako utráceli (a asi tunelovali) ministři ODS a TOP.

velka_0 ( 29. listopadu 2016 16:16 )

Všichni dřepíme 26 let doma, nechali jsme se ukolébat tehdejší ODS/ČSSD opoziční vládou a tunelovat miliardy údajně Klausem, Janouškem, Rittigem, Kalouskem, Řebíčkem, Hrdličkou atd., pražským magistrátem (MHMP) do doby, než jej převzala snaživá a šikovná Slovenka od Babiše, Krnáčová, takže mlčme. Pojďme shodit hlavně nenažrané, sebestředné, uřvané z náměstí s komedianty - pravičácké megazloděje z ODS, TOP i KDU (církevní restituce).

velka_0 ( 29. listopadu 2016 16:07 )

Sobotko, jsi pracovitý, ale : 1) nemáš mít za hl. poradce podrazáka (z Lán) a podvodnickou rychlokvašku z plzeňských práv, byť jinak celkem schopného Milánka Chovanců, 2) nedokážeš se domluvit v koalici, a tak obtěžuješ problémy celý národ a trapně kydáš na dříče Babiše špínu. To lid neodpouští a ČSSD prohraje volby. Ono není jednoduché vytvořit dobrý zákon (např. EET), když vám dennodenně stovky lidí hází klacky pod nohy. Občané, zkuste si to. Jsme bývalí voliči ČSSD, nyní Babišovo ANO a Okamury SPD. Oba tito pánové dokázali na svých firmách, že umí fest makat. To Sobotka, Benda, Laudát nikdy nechodili do zaměstnání, a ta vichřice - Srbka z ODS Udženija a Kalousek - ani nemluvím.

Zobrazit celou diskusi