Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump vyhrál ženě z Prahy 1,5 milionu. Vsadila si na něj 320 tisíc

Autor: David Budai - 
9. listopadu 2016
13:10

Celkem 38 milionů korun prosázeli Češi v souvislosti s prezidentskými volbami v USA. A protože většina lidí si vsadila na Donalda Trumpa, kterému bookmakeři příliš nevěřili, vyjde to sázkové kanceláře celkem draho. Nejvíce štěstí měla žena z Prahy, která na Trumpovo vítězství vsadila 320 tisíc korun a vyhrála tak 1,44 milionu korun.

Celkem tři tikety dohromady za 320 tisíc korun si vsadila starší žena z Prahy. A teď, když je jasné, že se novým americkým prezidentem stane Donald Trump, může slavit i ona. Vyhrála totiž celkem 1,44 milionu korun. Jiný sázkař, také z Prahy, si na Trumpa vsadil 2 tikety celkem za 400 tisíc korun a vyhrál 1,14 milionu.

Volby ale mají i své smolaře. „Zřejmě nejvíc bude své sázky litovat sázkař, který si na vítězství Hillary vsadil rovných 120 tisíc korun,“ řekla Blesk.cz mluvčí Sázkové kanceláře Chance Karolína Stonjeková.

Anketa
Máte z vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách radost?
počet hlasujících: 11083
Anketa
Máte z vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách radost?
Ano.
67 %
Ne.
33 %
počet hlasujících: 11083

Češi vyhráli desítky milionů

Podle informací sázkových kanceláří byly sázky na oba kandidáty poměrně vyrovnané, o něco častěji Češi sázeli na Hilary Clintonovou. Naproti tomu Trump měl po celou dobu vyšší kurz, protože jeho vítězství bookmakeři tolik nevěřili. Na výhrách tedy kanceláře vyplatí mnohem více, řádově desítky milionů korun. 

„Zvolení Trumpa samozřejmě bude znamenat porážku sázkových kanceláří a vítězství sázkařů, jen ve Fortuně o přibližně 9 milionů korun,“ řekl Blesk.cz mluvčí Fortuny Petr Šrain s tím, že celkem přijala sázky za zhruba 18 milionů korun. Podle něj sázkaři opět potvrdili, že Češi dokážou na politických sázkách dobře vydělat.

Na začátku přitom Trumpovi nikdo příliš nevěřil, například bookmakeři jeho šanci na vítězství hodnotili kurzem okolo 15:1. „Takové kurzy obvykle vypisujeme na události, které nejsou příliš reálné. Trump tak šel do boje o prezidentský post v roli jasného outsidera,“ upřesnila Stonjeková z Chance.

Podívejte se na celý projev Donalda Trumpa po jeho zvolení:

Video  Trumpův vítězný projev - české titulky  - YouTube.com, Reflex.cz
Video se připravuje ...

Nové sázky: Navštívá Trump Česko?

Podle sázkových kanceláří byl zájem Čechů o americké volby srovnatelný s volbu českého prezidenta v roce 2013. „Přijali jsme sázky za 16 milionů korun. To je na mimosportovní událost výjimečná věc. Podobný zájem vyvolala jen první přímá volba českého prezidenta, na kterou jsme přijali sázky za 20 milionů,“ uvedl vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis. Dodal však, že tehdy vyhrál favorizovaný Miloš Zeman, na kterého šla většina sázek.

Právě bookmakeři Tipsportu už v souvislosti s vítězstvím Trumpa vypsali i nové kurzy. Třeba na to, že nový prezident navštíví příští rok Česko, je kurz 20:1. Kurz 50:1 je pak vypsán třeba na to, že se Ivanka Trumpová stane poradkyní Miloše Zemana.

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

Kdo jsou děti Donalda Trumpa - Podívejte se

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi