Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ke kávě los: Sazka rozjíždí vlastní kavárny plné loterií a riskování

Autor: bud - 
8. listopadu 2016
19:45

Společnost Sazka nedávno oslavila 60. narozeniny a jako dárek si nadělila své vlastní kavárny. Hned dvě už začala pod názvem Kavárna Štěstí provozovat v Praze. Sazka tímto chce rozšiřovat svůj záběr od hazardu směrem k zábavě a trávení volného času.

Vsadit tiket v loteriích Sazky je dnes možné na bezmála 17 tisícovkách míst. Po trafikách, čerpacích stanicích a supermarketech míří společnost také do kaváren. „Nově nabízíme naše produkty i v dosud pro Sazku netypickém místě – v prostředí kavárny. Vzhledem k tomu, že jsme nenašli relevantního partnera pro spolupráci, začali jsme provozovat dvě vlastní kavárny v Praze,“ řekl Blesk.cz mluvčí Václav Friedmann.

Jde o běžné kavárny, ovšem s tím rozdílem, že tady každý ke kávě či jiné objednávce dostane stírací los. A také je možné si tady třeba vsadit Sportku či tiket pro jiné loterie.

Nová kavárenská firma

Sazka si v souvislosti s kavárnami podala hned 16 žádostí o registraci ochranné známky se slovními variacemi „Kavárna Štěstí“. V květnu byla také založena stejnojmenná společnost, kterou 100 procentně vlastní Sazka. Jejím jednatelem je ředitel prodejní sítě Pavel Vápenka. Od podzimu přitom pak začala shánět zaměstnance, kterým slibuje vysoké platy i podíl na zisku kaváren.

Zda Sazka bude své kavárny rozšiřovat, zatím není jasné. V inzerátech na pracovních portálech hovoří o tom, že by mělo jít o nový řetězec kaváren, mluvčí však ohledně dalšího rozšiřování spíše mlží. „V této chvíli neuvažujeme o dalším rozšiřování obchodní sítě v jakémkoliv kanálu,“ dodal Friedmann.

Společnost se přitom chystá na výrazné rozšiřování aktivit v další oblasti hazardu. Už dříve oznámila, že by od příštího roku chtěla spustit online sázení. Vsadit na šťastná čísla by tak mělo být možné přes internet prostřednictvím počítače nebo mobilu. „Předpokládáme, že online loterie bychom mohli spustit v souvislosti s platností nového loterijního zákona, tedy od ledna 2017,“ řekl už dříve Friedmann deníku E15.

Zobrazit celou diskusi