Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Policie zasahovala v centrále Mountfieldu. Hledala staré smlouvy

Autor: ČTK - 
1. listopadu 2016
11:22

Policie v úterý ráno zasahovala v centrále prodejce zahradní techniky, společnosti Mountfield. V souvislosti s aktuální kontrolou z finančního úřadu ve firmě hledala staré licenční smlouvy uzavřené v devadesátých letech. Uvedl to jeden z akcionářů firmy Ivan Drbohlav s tím, že bližší podrobnosti mu nejsou známy. Policie zásah potvrdila.

Jde o celou řadu smluv na používání různých jmen a našich reklamních spotů,“ uvedl Drbohlav, který je spolumajitelem firmy od roku 1991. Sám se prý o kontrole dozvěděl dnes v sedm hodin ráno. 

„Náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení, nicméně více informací poskytovat nebudeme,“ řekl mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Mountfield byl založen v roce 1991, první prodejnu otevřel v březnu téhož roku v Mnichovicích u Prahy. Nyní patří v Česku mezi největší řetězce zaměřené na prodej zahradní techniky a vybavení pro kutily, v ČR a na Slovensku má dohromady 74 prodejen. Loni zvýšil tržby o 15 procent na 4,5 miliardy korun. V roce 2014 měla firma tržby 3,9 miliardy korun.

Obrat trhu se zbožím pro dům, bydlení a zahradu činí v Česku zhruba 30 miliard korun ročně. Na tuzemském trhu působí sedm řetězců - OBI, Bauhaus, Baumax (Merkury Market), Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Uni Hobby a Mountfield.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi