Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Obchody o státním svátku poprvé zavřely své brány: Z parkovišť se stala »města duchů«!

Autor: rc, jp, jk - 
28. října 2016
20:33

Parkoviště před obchodními domy bývají narvaná k prasknutí a řidič stěží hledá volné místo. Ve sváteční den však parkoviště zela prázdnotou…

Nový zákon o otevírací době prodejen začal platit  28. října a zavřel tak všechny obchody větší než 200 m2.  Supermarkety Albert, Billa, Tesco nebo i velkoobchod Ikea zavřely své brány a na jejich rozlehlých parkovištích, kde je obvykle tlačenice, nebylo ani živáčka.

V »město duchů« se proměnilo parkoviště obchodu Ikea na Černém Mostě. Ještě 27. 10. praskalo ve švech, následující den se tam však neobjevila ani noha.

Pro čerstvé pečivo k Vietnamcům

Pro čerstvé pečivo tedy zákazníci museli do menších obchodů, kde se dveře netrhly. Lidé brali útokem obchody vietnamských prodejců. „Chodí hodně lidí,“ chválil si deníku Aha! vietnamský obchodník, který vlastní potraviny na královéhradeckém Moravském Předměstí, kde žije 19 tisíc obyvatel. Ve sváteční den totiž suploval okolní zavřené supermarkety Albert, Billa, Tesco, ale i maloobchod s potravinami Hruška na Benešově třídě, jenž využil zavření k penetrování plochy před vstupem do prodejny.

„Jsem ráda, že měl otevřeno, protože jsem doma zjistila, že mi chybí mouka, a budu péct, tak jsem ji sem zašla koupit. Zavření obchodů mi jinak nevadí, ale když člověk zapomene na nějakou drobnost, kterou potřebuje, tak je rád, že je aspoň někde o svátku otevřeno,“ řekla při odchodu z prodejny spokojená zákaznice Květa deníku Aha!.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 29. října 2016 10:42 )

to se zlobbovani pravicovy poslanci nesmeli vyvazet do tichomori ci karibiku.

Desterz ( 29. října 2016 09:56 )

Bohužel jste se nechali nachytat a poukazujete na problém tam,kde není. Vůbec nevadí, že má být zavřeno. Ale vadí, že má být zavřeno jen ve velkých krámech. Stát udělal další zjevně diskriminační zákon a národ se hádá mezi sebou místo aby si došel zjednat pořádek. Ale nic jiného si taky nezaslouží, což jasně ukázaly poslední volby.

verovindy ( 29. října 2016 07:09 )

No, jenže ono by se nemohlo na výlety do obchoďáků. Český národ je v tomhle šílenej.Dřív bylo taky zavřeno a jsme tady.Teď bylo zavřeno jeden den. V prosinci budou DVA DNY ZAVŘENO!!! To, co se dělo teď u nás v Kaufu bylo šílené.Co se bude dík na Štedrý den, kdy bude otevřeno jen do 12 hodin,tak to nechci vážně vidět.

bizon_pepa ( 29. října 2016 00:52 )

Libilo se mi, jak Nova blabolila, ze je v nemeckych obchodacich narvano, protoze je u nas zavreno. Jestlipak tam nekdy zamestaji normalniho reportera s plusovym iq.

honzina ( 28. října 2016 22:44 )

 Aby jste se nepo.sr.ali!!!! Je to životně důležitý??? Není!!!!! Tak ať ženský jsou taky doma s rodinou, jako každý normální člověk.Nechápu, proč musí být otevřeno, copak si lidi nemůžou nakoupit v týdnu!!!!!! To samý fastfoody, taky b měly mít zavřeno a lidi sedět doma na zadku a užívat si dětí a rodiny!!!!!! Já s tím naprosto souhlasím!!!!!

Zobrazit celou diskusi