Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Houbaři, dejte si pozor: V lesích se střílí!

Autor: kon, jk - 
29. října 2016
06:55

Houbaři, pozor! Při hledání hub můžete přijít v této době o život, v tom lepším případě vás čeká až desetitisícová pokuta! Začíná totiž lovecká sezona a v době honů je vstup do lesa zakázán. A to nejen pro houbaře!

Podle mysliveckého zákona platí zákaz vstupu do lesů, kde probíhá hon. Problém je v tom, že myslivecké spolky nemusí informovat obce o tom, že se právě koná! Jediné štěstí tak je, že to i tak většina spolků dělá. Proto se vždy, než vyrazíte do lesa, podívejte na úřední desku města.

„Hlásíme to dopředu na okresní úřad. Upozorníme i vlastníka pozemku a před samotným honem zkontrolujeme místo,“ řekl Blesku myslivec Radomil Klepárník ze Žďáru nad Sázavou. Podle něj není kontrola složitá. Jednoduše proto, že hon je obvykle na malém místě.

„Viděli bychom, kdyby tam někdo procházel,“ řekl Klepárník, který si myslí, že od 1. listopadu, kdy hony začínají, už houbaři v lese nebudou. Že by lidé mohli za vstup do lesa dostat pokutu, to se všeobecně příliš neví. Navíc je možné, že se současný strop deseti tisíc ještě zvýší.

Podle novely zákona, kterou připravilo ministerstvo zemědělství, by mohla být pokuta až 30 tisíc. Proti zpřísnění se však staví veřejnost, někteří politici, ale i lesníci.

joudajoudovy ( 29. října 2016 11:02 )

a jeste od brnaku, petice za zemana http://www.petice24.com/brnnska_vyzva

joudajoudovy ( 29. října 2016 10:56 )

a tez si dejte pozor na pucisty, kteri ohrozuji nasi demokraci a chteji uchopit moc. pokud se nekomu nelibi nase zrizeni, od toho jsou volby. kdo jendou zradi, ve prospech svych osobnich vyhod, zradu zopakuje a ma pokriveny moralni kredit. horacek – sbt blokovana osoba http://svazky.cz/test/svazkyMT.php?display=bysvazek&iregcis=34484&utvar=X.%20S%20SNB kocab - stb, milost od husaka pred zahajenim setreni http://svazky.cz/test/svazkyMT.php?display=byarchiv&aaci=Z-4535&aaru=SEO%20VOS%20FM V v usa by puciste byli rozehnani jiz v pocatku, nez by stacili vyjit na namesti a sli brucet. cesti poslanci vedeli, proc zrusili paragraf o urazce hlavy statu. petice na odvolani hermanna http://www.petice24.com/odvolat_hermanna

ZiziTheFirst ( 29. října 2016 08:31 )

Blesk hlavně lže, v době honu žádný zákaz vstupu do lesa není :-/

Zobrazit celou diskusi