Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ťok: „Přejezd smrti“ ve Studénce nahradí podjezd. A kamiony pojedou jinudy

Autor: mib/ČTK - 
25. října 2016
16:45

Ministerstvo dopravy chce zrušit nebezpečný železniční přejezd ve Studénce, který je znám zejména kvůli loňské nehodě pendolina a polského kamionu. Na místě má vzniknout podjezd pro osobní auta, kamiony do nedaleké vagónky pak má přivádět nová komunikace, na níž vznikne nový přejezd. Novinářům to v úterý řekl ministr dopravy Dan Ťok (za ANO).

Obě investice by měly být připravovány paralelně. Novou komunikaci bude stavět ve spolupráci se Státním fondem dopravní infrastruktury město a podjezd s podchodem pro pěší bude financovat správce železnic, Správa železniční dopravní cesty, uvedl Ťok. Hotovy by podle optimistické varianty mohly být v roce 2019.

Při nehodě ve Studénce 22. července loňského roku tři cestující zemřeli a dvě desítky lidí utrpěly zranění. Hmotná škoda podle SŽDC přesáhla 157 milionů korun.

Připomeňte si děsivé okamžiky z vlakových nehod ve Studénce:

Video  Video ze střetu pendolina s kamionem ve Studénce  - Drážní inspekce, Jiří Krušina
Video se připravuje ...

Video  Šokující záběry ze zásahu hasičů u nehody ve Studénce: Aby dostali ven cestující, museli vlak rozstříhat.  - HZS Moravskoslezského kraje
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 25. října 2016 17:57 )

Naprosto vyhozené peníze. Ve Studénce stačí nepouštět přes přejezd nákladní vozida. Pouze dopravní obsluhu. Není to jediná cesta, kde by musely kamiony jezdit. Dostanou se jinou cestou. Nechat na přejezdu kamery a každého řidiče za přejezd na červenou tvrdě trestat. Odebrat ŘP na dva roky a 50 tisíc pokuty. Věřím, že všichni řidiči by si přejetí žel. přejezdu na červenou řádně rozmysleli. Tak raději ministerstvo vyhodí miliony zbytečně. Když si dopravní policie bude plnit své povinností, není třeba vymýšlet vymýšlené.

rockyshowman ( 25. října 2016 17:56 )

 Kdo to zaplatí pšlonci jezdí jak prasata, to aby za každým jezdilo jedno auto s dopravními policisty. Poláci naše řidiče trestají i za hasičáky a tady si jezdí bez potrestání jako bohové!!!!

Zobrazit celou diskusi