Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Paranormální jevy vyděsily řemeslníky na Českolipsku: Poltergeist zase řádil!

Autor: mob, rc - 
24. října 2016
06:40

V Nedamově na Českolipsku na řemeslníky, kteří opravovali tamní penzion, útočilo nářadí! Vedle jednoho z nich se dokonce zasekl kotouč z pily a došlo ke samovznícení jindy nehořlavých věcí. Co za tím stojí? Podle psychotroniků jde o poltergeista!

V Nedamově na Českolipsku došlo minimálně k pětačtyřiceti nevysvětlitelným požárům. Letos se do městečka vypravili řemeslníci, kteří měli opravit tamní penzion, a během oprav na dělníky začalo útočit nářadí! Vedle jednoho z nich se zasekl kotouč z pily. Začala hořet sklená vata, a dokonce i motorová pila. Na místo pětkrát vyrazili hasiči i policie, ale nikdo na nic nepřišel. Přesto, že si vědci ani hasiči nevědí rady, psychotronici mají jasno. 

„Přišel za mnou bývalý moderátor Slávek Boura s tím, že se v Nedamově začaly dít divné věci. A podle toho, jak je popisoval, říkám – jasně, to je poltergeist,“ vypráví psychotronička Renata Lopourová, která se těmto jevům intenzivně věnuje, Nedělnímu Aha!.

„Když na ohniště namířili hasiči termokameru, zjistili, že oheň měl teplotu třicet stupňů, což je míň, než má lidské tělo. Takže jste do něj mohli sáhnout a nic se vám nestalo. Byl to studený oheň,“ popisuje dále psychotronička Nedělnímu Aha!.

Poltergeist se nejčastěji popisuje jako hlučný či lomozící duch. Jedná se o paranormální jev, pro nějž však neexistují věrohodné důkazy. Nejčastěji je spojován s nevysvětlitelnými zvuky, jako jsou rány, klepání či bušení, ale také s pohybem a přemísťováním předmětů, včetně nábytku. Typické je pro něj také právě vrhání předmětů či nevysvětlitelné chování elektrických spotřebičů, jejich hoření, ale i praskání žárovek. Avšak poltergeist se spojuje s konkrétní osobou. Společným znakem případů proto bývá přítomnost mladého člověka v pubertě, psychicky či jinak nemocného člověka či ležáka upoutaného na lůžko. Pokud se přestěhuje, poltergeist ho doprovází jinam.

Poltergeist se upíná na osobu, nikoliv na místo! Proto se Lopourová snažila zjistit, kdo je v Nedamově příčinou. „Přišla jsem na to, že je to strýc majitelky objektu. Ukázalo se, že tam byly tři věci špatně – neměl v rovnováze příjem a výdej energie, té měl strašný deficit. Měl nulovou čakru a v těle převtělené čtyři entity,“ vysvětluje Nedělnímu Aha!. „Nejjednodušší způsob, jak na sebe nachytat převtělené duše, je prodělat narkózu. On na ní byl. Jsem jedna z mála, kdo umí odeslat, jak říkám, vyrazit duše. Jsou to parazité, co člověku škodí. Entity jsem tedy poslala tam, kam patří. Zjistila jsem ale, že čtvrtá entita nebyla duše, byl to bubák,“ doplnila.

Po zásahu psychotroničky a kněze se podivné jevy v Nedamově neopakovaly.

zvonik54 ( 24. října 2016 18:45 )

 Myslím,že stačí míň chlastat a hulit trávu.

kdoasi ( 24. října 2016 13:28 )

Vypadá to, že jak řemeslníci, tak pleskači, byli na plech

spania ( 24. října 2016 12:44 )

Jsou věci mezi nebem a zemí,takže na tom určitě něco je a tyhle věci se mohou dít.Poltergeisti jsou zlí duchové,kteří na sebe takto upozorňují,ale nemohou za to.

bum-bec-bum ( 24. října 2016 10:35 )

Poltergeist je co? Napíšou to ubožáci německy a pak nám vysvětlují co to v češtině znamená. Jste v Blesku ještě normální??? Proč takové kurvení češtiny???? A co na to Šmuclerová? Asi se ji zeptám osobně.

y1xcvbnm ( 24. října 2016 07:47 )

V Nedamově na Českolipsku na řemeslníky, kteří opravilo tamní penzion, útočilo nářadí! ani nadpis není srozumitelný. kdo opravilo????

Zobrazit celou diskusi