Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Homeopatika jsou jen čistý cukr, účinná látka je „informace“, přiznala homeopatka

Autor: haj - 
21. října 2016
14:38

Někteří lidé na homeopatii nedají dopustit, mnozí ji však mají za podvod. Jak je to doopravdy? Homeopatika jsou jen cukr a jediná jejich účinná látka spočívá v „informaci“. To Reflexu přiznala dokonce i žena, která se homeopatiky dobře živí.

„Tohlencto chemický složení té devítky toho lycopodia je samozřejmě čistej cukr, když si vezmete 500 kuliček čistýho cukru, tak vám samozřejmě nepomůže. Jako klidně ho můžete sníst a nic vám to neudělá,“ prozradila bez ostychu pražská homeopatka.

„Účinná látka, která v tom funguje, není chemická látka, ale informace,“ dodala a v podstatě tak potvrdila to, že homeopatie pracuje pouze s placebo efektem, tedy díky tomu, že v účinnost věříme.

„Homeopatika by neměla být označována jako léčiva. Je to lež,“ rozohnil se pak pro Reflex Leoš Kyša, tajemník spolku skeptiků Sisyfos. Tato organizace každoročně pořádá happeningy, na nichž se skupina lidí snaží homeopatiky hromadně „předávkovat“ a pak veřejnosti předvádí, že se jim vlastně vůbec nic nestane.

Jak dopadl redaktor Reflexu J. X. Doležal, když zkonzumoval 500násobnou dávku homeopatik, a celou jeho reportáž najdete ZDE. 

Reflex, 20. října Reflex, 20. října | archiv Reflexu

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

spania ( 22. října 2016 11:55 )

Homeopatika jsou už celé roky zatracovaná,ale kdyby byla tak neúčinná,dávno by z lékáren zmizela.Je to určitá alternativa léčení,když do sebe někdo nechce cpát chemii,může zkusit tohle.Obsahují bylinné účinné látky,které při správném namíchání a naředění mohou lidem pomoci.Možná nepomohou každému a určitě nepomůžou lidem,kteří k nim mají absolutní nedůvěru.Jako osvědčené homeopatikum mohu označit určitý lék na chřipku nebo některé léky na kašel.Každý si to musí vyzkoušet sám,každému vyhovuje něco jiného.Právě proto slouží homeopatika jako doplňková alternativní léčba.

e.44 ( 21. října 2016 22:14 )

Ani jedno z toho ti nevyléčej ani farmaka, takže dost blbý srovnání. Homeopatika jsou alternativa farmak, ne chirurgický/ortopedický zákroků.

zlataa ( 21. října 2016 20:52 )

Jestli je někdo překvapen, že homeopatiky se nelze otrávit, a proto jim nevěří. Ale myslí, že když po lécích mu bude špatně a to je pro něj důkaz účinnosti, tak je to na pováženou. Čím víc jedů do sebe nacpat tím líp?

beavis1 ( 21. října 2016 20:48 )

Feťák Doležal dělá horkou jehlou reportáž o léčivu, kterému nerozumí a ani nechce porozumět... Najde si samozřejmě k tomu podobné amatéry, jako je on. Je to z jeho strany nevzdělanost a ignoranství. Jeho práce pak nemá za mák smysl.

Sunsun ( 21. října 2016 19:19 )

 To je stejnej nesmysl jak kdyz reknu, ze flashdisk je jenom plast a kov. Informaci nevidim, tak tam neni. Informace neni placebo. Pokud by byla, i tento clanek byste si jen vsugerovali. Skoda, ze tomu tak neni...

Zobrazit celou diskusi