Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Brzy zjistíme, kolik berou kolegové. Brusel prolomí tabu v platech i v Česku

Autor: bud - 
17. října 2016
11:30

V soukromé firmě bylo doteď oficiálně téměř nemožné dozvědět se, kolik berou kolegové. A to třeba i na podobné pozici. Jenže právě to by se mohlo brzy změnit na základě doporučení Evropské komise. Každá země EU, včetně Česka, by měla zajistit, aby platy v podnicích byly veřejné. Informují o tom pondělní Hospodářské noviny.

Ženy v evropských firmách mají v průměru o 16 procent nižší platy než muži, a to často za úplně stejnou práci. V Česku je to dokonce o čtvrtinu méně, což naši zemi řadí téměř na vrchol žebříčku platové nerovnosti.

Situaci by už brzy mohlo změnit nové doporučení Bruselu, podle kterého by se právě s nerovností mělo urychleně něco udělat. A nejjednodušší řešení? Naprostá transparentnost.

Například v Německu nedávno vláda rozhodla, že se zaměstnanci ve firmách s více než 200 zaměstnanci budou moci zeptat na plat svých kolegů. Ve Finsku jsou pravidla ještě přísnější – toto nařízení platí pro všechny firmy i úřady. Česko je jednou z posledních zemí, kde podobné opatření chybí.

Průhledné platy v Česku

Ministryně práce Michaela Marksová (ČSSD) už proto chystá novou legislativu, která „neprůhledné“ odměňování poodkryje. Firmy nad 50 zaměstnanců by měly zveřejňovat průměrnou mzdu, kterou vyplácejí na jednotlivých pozicích. Podle Hospodářských novin (HN) by tak mělo být jasné, kolik bere management a kolik třeba účetní nebo personalista.

„Začínáme velmi mírně a osvětově,“ řekla HN Marksová, která by návrh chtěla předložit vládě už příští rok. Přísnější opatření se zatím nechystá, přestože v nerovnosti platů vidí problém. „Česká společnost si s tématem nerovnosti žen pořád neumí poradit, například pro starší muže je to stále tabu. A starší muži převažují i mezi zákonodárci,“ dodává ministryně práce.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

janyna ( 17. října 2016 12:47 )

Bocian ( 17. října 2016 12:35 )

V Česku nejsou platově diskriminované jenom ženy. Zkuste se ucházet v Česku o práci, když vám je 55 let a výše. Buď se na vás budou dívat jako na marťana nebo vám v případě hodně blbého pracovního místa nabídnou za práci minimální plat. Ale věkovou hranici do důchodu posunuli "chytolíni" na 65 let. Z čeho bude do budoucna ČSSZ vypočítávat důchody, když nezaměstnanost 50letých a výše dosahuje 30 %.

lahny ( 17. října 2016 12:30 )

Už by bylo načase zveřejňovat výplaty. V minukém zaměstnání jsem nastupoval za 10000 a musel jsem to vzít, protože mi bylo 60 a všichni modří ptáci řvou, že je práce dost, ale lidem se nechce dělat. A za půl roku přišel mladý (30 let) a dostal o 1000 kč více.Když jsem se ptal podnikatele jak je to možné, tak mi odpověděl:"Ale vy jdete za chvíli do důchodu, tak vám to stačí, on je mladý, tak potřebuje víc peněz." Takže v této republice se neodměňuje podle toho co kdo umí, ale podle věku. Zlatí komunisti, tam jsme měli výplatu, kolik si kdo vydělal ( Kčs za jeden vyrobený kus)."

Zobrazit celou diskusi