Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nejbohatší Češi mají dohromady 846 miliard. Vede Kellner s Babišem

5. října 2016
09:59

Nejbohatším Čechem zůstává podle časopisu Forbes vlastník investiční skupiny PPF Petr Kellner s 255 miliardami korun, druhý je nadále majitel společnosti Agrofert a ministr financí Andrej Babiš se 70 miliardami Kč. O třetí příčku se dělí vlastník realitní a investiční skupiny CPI Radovan Vítek s ropným magnátem Karlem Komárkem, který vlastní skupinu KKCG. Jejich jmění se odhaduje na 49 miliard korun. Vyplývá to z žebříčku časopisu Forbes.

Souhrnný majetek 60 nejúspěšnějších tuzemských byznysmenů se podle Forbesu zvýšil na na 846 miliard korun. V meziročním srovnání na padesátce podnikatelů, kteří byli v žebříčku již loni, rostlo jejich jmění o téměř 14 procent.

Do žebříčku se dostalo 11 nováčků, nejvýše Jiří Písařík na 24. místo se 7,2 miliardy Kč, který stojí za společností Bohemia Energy. Skupina, kterou řídí a vlastní společně s manželkou, obsluhuje přes milion zákazníků v Česku a na Slovensku a je jednoznačně největším alternativním dodavatelem energií v Česku.

Data poskytli sami miliardáři 

Za bohatnutím podle Forbesu je rekordní růst české ekonomiky, což se projevilo na tržbách a především ziscích jednotlivých firem. Ocenění samotných společností táhly nahoru také levné peníze a nedostatek jiných příležitostí na investice se slušným výnosem.

Čísla jsou podle magazínu ve většině případů vypočítána ve spolupráci se samotnými miliardáři. Výsledné číslo je odhadem čistého jmění, které vyjadřuje, kolik by daný člověk mohl získat peněz, pokud by se rozhodl prodat všechen svůj majetek, tedy hlavně firmy, cenné papíry, významné nemovitosti a zároveň by poplatil všechny své dluhy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 6. října 2016 11:14 )

je krasne, jak se v predvolebnim boji daji podprahove ovladat prizemni volici, kteri rozhoduji pod tihou sve zavisti. mezi nejbohatsi cechy patri kellner, nebo-li jeden z nejvetsich tunelaru a lichvaru, ktery ma firmy v danovych rajich a babis, ktery sve podniky zalozil v cesku na potravinarskem prumyslu, zamestnava lidi, odvadi dane a pobira zakonne evropske i statni dotace jako kazdy jiny. kdo z vyse jmenovanych je pro ceskou ekonomiku prinosnejsi? koho penize naplnuji statni kasu, kterou socani doji na svuj populizmus?

gabreta ( 5. října 2016 17:19 )

A vidíš, že se najdou blbci, keří dají přednost Kelnerovo lichvářskýmu "Providentu"!

kukulin ( 5. října 2016 15:16 )

Pohřební rubáš nemá kapsy.

marcela47 ( 5. října 2016 14:42 )

Kelner nedělá pro nás vůbec nic. Babiš zaměstnává 44 tisíc docela doře placených lidí. Jinak by většina byla na úřadu práce.

dyskrymynaclja ( 5. října 2016 12:38 )

Z těch Kelnerových asi patří něco i kikině

Zobrazit celou diskusi