Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Čeští řidiči jsou opatrnější? Na silnicích zemřelo v září výrazně méně lidí

Autor: val, ČTK - 
1. října 2016
09:43

Dopravní nehody si v září na českých silnicích vyžádaly celkem 52 mrtvých, což je o 27 méně než loni a vůbec nejméně od roku 1990. Od začátku roku mají nehody 405 obětí, což je proti loňskému období o 85 méně. V sobotu o tom informoval ředitel dopravní policie Tomáš Lerch s tím, že oficiální čísla zveřejní policie zhruba za týden.

Podle Lercha za září v meziročním srovnání ubyly zejména tragické nehody nejzranitelnějších účastníků. „Největší pokles zaznamenáváme u cyklistů, následně u motorkářů a chodců. U řidičů osobních aut, nákladních automobilů či spolujezdců je to obdobné jako v loňském září,“ uvedl Lerch.

Nejtragičtější nehoda se v devátém měsíci stala 17. září v Zábřehu na Šumpersku. Při srážce osobního automobilu s autobusem tehdy zemřeli čtyři cizinci, kteří cestovali ve vozu Škoda Felicia. Kromě osmadvacetiletého řidiče, který zřejmě nedal přednost autobusu, ještě čtyřiadvacetiletá žena a muži ve věku 20 a 47 let.

Nejvíce obětí mělo 5. září, kdy na silnicích vyhaslo šest životů. Poslední zářijový den měl čtyři oběti. Na Tachovsku zemřel po střetu s osobním automobilem cyklista, na Písecku motocyklista, při nehodě u Františkových Lázní řidič osobního auta, který se srazil s kamionem, a večer ještě cyklista na Frýdecko-Místecku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Bocian ( 1. října 2016 14:33 )

Po dlouhodobě krásném počasí příjde bláto a plískanice, no a pak se obávám, že to zamává statistikou nehodovosti, bohužel negativně.

Zobrazit celou diskusi