Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zranění v supermarketu: Natáhla se pro banán a kousl ji pavouk

Autor: Jan Doležal, jk - 
30. září 2016
05:01

Natálka Kubošová (8) si chtěla v supermarketu vybrat ten nejžlutější banán, ale ouvej… Mezi tropickým ovocem se podle jejího otce ukrýval pavouk a ošklivě ji kousl do prstu. S oteklým prostředníčkem musela do nemocnice.

Událost se stala před 10 dny v mělnickém Tescu. „Stáli jsme už u pokladen, když dcera začala naříkat, že ji do prstu kousl pavouk, který vylezl z banánu. Já jsem nad tím mávl rukou a myslel jsem si, že to přejde. Dceři ale bylo hůř a hůř,“ řekl Blesku táta holčičky Petr Kuboš (40). Z prstu tekl hnis, druhý den Natálce otekl prostředníček levé ruky tak, že s ním nemohla hýbat, a bolel čím dál víc.

„To už jsem tušil, že něco není v pořádku, holku jsem naložil do auta a jeli jsme k doktorovi. Ten na nic nečekal a poslal nás do nemocnice. Z oteklého prstu jí museli vytahovat hnis,“ líčil otec. Natálka dostala sádrovou dlahu a táta ji denně vozí na převazy. Do školy chodit nemůže, protože musí být v naprostém klidu. Otec děvčátka dva dny po události napsal vedení obchodního řetězce dopis.

Obchodní řetězec se k celé záležitosti postavil čelem. „I když z dostupného kamerového záznamu není zcela průkazné, zda k této události došlo v našem obchodě, uvědomujeme si nepříjemnosti, které to dívence způsobilo. Rodině, která patří mezi naše věrné zákazníky, jsme nabídli poukázky na nákup v našich obchodech,“ řekl mluvčí Tesca Václav Koukolíček.

I když Natálčino zranění bylo velmi bolestivé a několik nocí proplakala, naštěstí nešlo o nic vážného. „Pavoučci, na které může člověk občas v obchodech mezi ovocem narazit, mají v sobě jedu asi jako vosa, takže nejsou moc nebezpeční,“ vysvětlil ředitel Zoo Chleby René Franěk.

Dívku ze Slánska také pokousal jedovatý hmyz

V bezvědomí skončila školačka (11) ze Slánska po kousnutí nějakým živočichem. Záchranáři ji museli převézt do pražského Motola. Místní spekulují, že šlo dokonce o zápřednici jedovatou. „Vyjížděli jsme k dívce, která omdlela a měla problémy s dýcháním,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová. Podle lékařů ji nejspíš kousl nějaký hmyz, protože vykazovala příznaky silné alergické reakce.

„Nebylo nutné ji připojit k umělé plicní ventilaci,“ doplňuje Effenbergerová. Místní lidé spekulují, že ji mohl kousnout nejjedovatější pavouk v Česku – zápřednice jedovatá. Ta se letos ve Středočeském kraji přemnožila. Její kousnutí je nebezpečné hlavně pro děti a alergiky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

deep_ass_flsting ( 30. září 2016 13:14 )

Občas píše stejný slátaniny jako debil zdenekk, možná jsou z jednoho nevydařeného vrhu.

zednik ( 30. září 2016 10:33 )

Do školy nemůže. Musí v klidu pózovat pro bulvár

zednik ( 30. září 2016 10:30 )

Samozřejmě hnis se v ráně nebo kousnutí vytváří až následně a postupně, během následujících dní. Ne po několika minutách od kousnutí.

ejvm1712 ( 30. září 2016 10:25 )

Pantáta vycítil,že se z toho dá něco vytřískat,tak se najednou šprajcnul a dal to do novin. Holka by klidně mohla do té šloky jít,však není v nemocnici celý den. Navíc má zdravé nohy a hlavu,takže si může pro úkoly dojít ke spolužákům či se nějak domluvit s učiteli.

zednik ( 30. září 2016 10:24 )

Pavoučci v sobě mají jedu asi jako vosa. Natálka bolestí několik nocí proplakala Drama jak od Ibsena. Tak šupšup, koupit aspoń 10 výtisků Blesku a schovat pro potomstvo. Psali o Mně !!!!

Zobrazit celou diskusi