Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Konvičku měli v centru Prahy zakázat, tvrdí Krnáčová. Úředník podle ní selhal

Autor: bru/ČTK - 
22. srpna 2016
15:11

Nezakázání nedělní akce Iniciativy Martina Konvičky na Staroměstském náměstí je podle primátorky selhání úředníka. Chce vyvodit personální důsledky.

Podle primátorky Adriany Krnáčové (ANO) měla být nedělní akce Iniciativy Martina Konvičky úřadem zakázána. „Je to naprosté selhání toho úředníka a já z toho budu chtít vyvodit personální důsledky,“ řekla. Iniciativa přijela na náměstí v maskáčích s vojenským vozidlem, velbloudem a vlajkou Islámského státu. Mezi přihlížejícími, zvlášť zahraničními turisty, vyvolali paniku.

Pražský magistrát dopoledne vydal prohlášení, že akci zakázat nemohl. Podle něj o plánu, že na Staroměstské náměstí přijedou herci převlečení za vojáky, úředníci sice věděli, neměli ale víc podrobností. Z oznámení podle nich nebylo patrné, že by to mohlo vyvolat násilí nebo někoho ohrozit. Podle primátorky ale zmínka o maketách zbraní v žádosti byla. „Ale to není podstatné, ta žádost neměla být povolena tak jako tak,“ dodala Krnáčová.

Odpůrce islámu Konvička přijel v neděli na Staroměstské náměstí na velbloudu následován terénním vozem s muži převlečenými za bojovníky takzvaného Islámského státu. Vykřikovali hesla jako Alláhu akbar (Bůh je velký) a z maket zbraní stříleli do vzduchu. Po střelbě ale začali mnozí kolemjdoucí utíkat, magistrátní úředník proto ve spolupráci s policií akci ukončil.

Policie prošetřuje nedělní akci jako výtržnictví, Konvička v neděli řekl, že chtěl hlavně šokovat. „Nesouhlasím s přijímáním imigrantům, ale taky si nemyslím, že je normální jezdit se zbraněmi po Staroměstském náměstí a vyvolávat strach a paniku,“ řekla dále primátorka.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

montevideo ( 22. srpna 2016 16:28 )

Minimálně za tu "lítačku" určitě. Žádný Pražák neřekne tramvajence "lítačka". To říkají jen náplavy.

agfor ( 22. srpna 2016 16:15 )

Paní Krnáčová nějak zapomněla, že ČR je, dle plků vlády, demokratická země, kde v Ústavě je zakotvena svoboda slova (není sama, zapomínají to i Burešovi patolízalové na iDNES).

majojo ( 22. srpna 2016 16:12 )

Ta jen tak nezmizí, někdo tam nahoře je přímo šťastnej, že ji tam má.

majojo ( 22. srpna 2016 16:10 )

Fakt jděte do pihele, Krndo jedna. Úředník za to nemůže, prostě obdržel popis akce, kterou schválil. Že ji ten zasmolenej broukoopravec nedodržel, ba přepískl, není ničí vina. Nebo že by vaše? Já bych se hojila na Konvičkovi, ne na ouřadovi. A vy máte málo hnoje na své posvátné primátorské hlavince?

gorilka ( 22. srpna 2016 15:31 )

Krnáčovou by měli zakázat v celé Praze!

Zobrazit celou diskusi