Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rejstříky justice opět fungují. Výpadky mohou přijít znovu kvůli výměně napájení

Justiční aplikace postihl výpadek.
Justiční aplikace postihl výpadek.  (Autor: Reprofoto isir.justice.cz a archiv Blesk.cz)
Autor: bud, ČTK - 
16. srpna 2016
07:25

Všechny klíčové justiční elektronické systémy by po pondělním výpadku už měly fungovat, uvedlo ministerstvo spravedlnosti. Problémy se ale mohou v dalších dnech opakovat, protože v pražském justičním areálu Na Míčánkách se bude měnit záložní napájení. Pondělní výpadek, který postihl insolvenční rejstřík, rejstřík trestů nebo databázi Infosoud, nastal právě kvůli poruše elektroinstalace v areálu Na Míčánkách.

„Podle posledních informací by měly běžet všechny klíčové informační systémy včetně rejstříku trestů a insolvenčního rejstříku, soudní podatelny a všechny další externí systémy. Justiční areál Na Míčánkách se chystá na svůj plný provoz,“ uvedla Kristina Labohá z tiskového oddělení ministerstva.

V noci se podle ní uskutečnily zátěžové testy všech IT systémů a nad ránem bylo dokončeno ruční spouštění pracovních stanic v hlavní budově areálu Na Míčánkách.

Výpadky se mohou opakovat

„Zátěžové testy ukázaly, že je možné, aby byl areál již dnes zprovozněn v plném provozu. Dokud však nebudou vyměněny záložní zdroje napájení, je možné opakování problémů,“ doplnila Labohá. Záložní systémy budou podle ní vyměněny dnes a v dalších dnech.

Výpadek postihl justiční elektronické aplikace v pondělí dopoledne. Ministerstvu spravedlnosti se do podvečera podařilo obnovit provoz jen části z nich. Justiční areál Na Míčánkách zůstal v pondělí kvůli výpadku zavřený. Vršovický areál je nejrozsáhlejším justičním komplexem v ČR, sídlí v něm obvodní soudy a obvodní státní zastupitelství pro Prahu 4, 6, 8, 9 a 10 a také střediska Probační a mediační služby.

 

aaobcanka ( 17. srpna 2016 16:57 )

A k tomu možná zkorumpovaní PČR, soudci a SZ (st. zástupci) dostanou k např. 100 000 Kč/měs. přidáno dalších x tisíc : https://www.novinky.cz/diskuse?id=454585&articleId=/domaci/412022-o-tisice-si-polepsi-i-soudci -a-zalobci.html&sectionId=8&page=1#c15918885 ********************************************** ************************* František K. : Konečně se pravda a láska začínají projevovat v plné nahotě : Pravda je to, že je všechno jinak. Láska se stále více zviditelňuje v touze po penězích. Jedině ty "demokratické" strany v parlamentě dovedou "spravedlivě" ocenit hodnotu lidské práce. Z lásky k soudcům a SZ jim schvalují několikatisícové navýšení platů. "Nejdemokratičtější" partaj ve sněmovně TOP09, která odsuzuje zločiny minulého KSČ-režimu, toto navýšení schvaluje jednohlasně ! Pro navýšení důchodů, které je v porovnání almužnou, nezvedl ruku ani jeden poslanec této "superdemokratické" strany TOP v čele s předsedou Kalouskem ! K jednorázovému příspěvku 12OO Kč k důchodu se hrdě hlásí jménem ČSSD předseda Sobotka. Jaksi zapomněl dodat, že to byl návrh poslance KSČM, čili strany "nedemokratické". V PSP, plné rádoby chytráků, by mělo být víc obyčejných sedláků s rozumem. Volme SPD Okamuru, ANO Babiše a komunisti, vraťte se, za vás tu byl řád a pořádek ! Nevolte ODS, TOP, a bohužel, už ani ČSSD. Tj. strany, které si 26 let přehazují moc a pravicové kradou nejvíc. ODS+TOP zavedly zdrav. poplatky do kapes "chudákům" privátním lékařům (berou cca 100 000 Kč/měs.), stoply zvyšování důchodů a vytunelovaly st. kasu.

Zobrazit celou diskusi