Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Takhle se plýtvá jídlem v Česku: Tuny okurek skončily na hnoji. Rozežranost nebo lenost?

Autor: jn - 
16. srpna 2016
11:08

Tuny tlejících okurek, zápach a hejna much! Tak dopadla sklizeň v Brodě nad Dyjí. Nakládačky místo v obchodech skončily na hnoji. Důvod? Byly moc velké.

Na pronajatých polích pěstuje okurky německá podnikatelka. A protože se podle ní v Německu nemohou prodávat okurky delší než 14 centimetrů, rozhodla se je zlikvidovat. Nechat shnít a zaorat. „Nikomu nebráním, aby si z hromady okurky nabral a odvezl,“ brání se majitelka kritizované firmy. Zároveň tvrdila, že se okurek letos urodilo hodně a najatí dělníci je nestačili včas sklidit.

Zbytečné plýtvání

Většinu místních počínání německé firmy, která má v pronájmu okolní pole a všechno, co na Moravě vypěstuje, hned vyváží do zahraničí, rozhořčilo. „Nadúroda okurek není. Je jich málo. Němci si tu pronajali skoro 300 hektarů polí a teď neví, co s okurkami, které jim přerůstají. A my s tím nic nemůžeme dělat,“ kroutí hlavou tesař Rostislav Chludil (59). Vyhození okurek kritizuje i brodská starostka Pavlína Norková (Nezávislí, 39). „Přijde mi to jako plýtvání jídlem. Určitě by tyto okurky uvítaly potravinové banky,“ řekla.

jana1313 ( 16. srpna 2016 16:53 )

Tak to je jasný, že v těhle nadnárodních žumpách český okurky neseženeš ani když jich je dost. Tam já vůbec nechodím.

jana1313 ( 16. srpna 2016 15:49 )

Aha, ono asi nemá cenu sem psát pravdu O tý plísni už jsi tu psala předemnou a stejně tu dál líný socky jenom prezentujou svojí potřebu vykecat se z frustrace z kapitalizmu

jana1313 ( 16. srpna 2016 15:44 )

Než přišla ta plíseň (jak píšu o kus výš), byly české maximálně za 25,-/kg. 40,-/kg jsem nikde neviděla, to možná teď dovozové srágory z Polska a Německa. Kdo pozdě chodí ....., já mám už přes tři neděle naloženejch 30kg hezkejch českejch malejch 23,-/kg.

jana1313 ( 16. srpna 2016 15:36 )

To je blábol jak hovado Nakládačky se u nás zaorávají úplně všude včetně Znojma. Někde dokonce nesebrané přímo na poli. Po těch posledních deštích to všechno chytlo plíseň. Zajímalo by mě, jestli s tou podnikatelkou nějaký redaktor vůbec mluvil nebo jestli nějaká pani povídala, že prý to (v článku uvedené) ta podnikatelka někomu říkala, nebo jestli si ten článek idiot autor komplet vymyslel při pohledu na náhodně potkanou hromadu okurek na hnoji, když je ta okurková sezóna?

agfor ( 16. srpna 2016 15:02 )

Stačí založit 4. odboj a vymést s tou vládnoucí sebrankou.

Zobrazit celou diskusi