Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Špatná zpráva o nejstatečnějším miminku: Dominikovi (2) se vrátila zákeřná leukemie! Potřebuje kostní dřeň

Autor: Tomáš Koníček - 
10. srpna 2016
05:44

Před měsícem oslavil druhé narozeniny, ale od šesti týdnů svého života bojuje se zákeřnou nemocí. Malý Dominik z Ostravy má zase leukemii. Ač se zdálo, že začíná v boji o život vítězit, nemoc se mu vrátila!

Malý chlapec vypadal po narození jako zdravý čipera. Jenže v šesti týdnech života mu doktoři zjistili závažnou chorobu: lymfoblastickou leukemii! Ročně takhle v Česku onemocní 70 dětí, ovšem pravděpodobnost, že onemocní kojenec, je titěrná. Maminka Nikol (25) měla se svým synem štěstí v neštěstí. Brzo se našel dárce kostní dřeně a vše se zdálo být na dobré cestě.

Jenže teď zase prožívá šílené chvíle. „Dominičkovi se po roce a čtvrt leukemie vrátila. Před dvěma týdny jsme začali další léčbu chemoterapiemi,“ řekla včera Blesku maminka chlapce. Dominik tak tráví hodně času v nemocnicích. „Mezi chemoterapiemi se nás, pokud to je jen trochu možné, snaží pustit na pár dní domů,“ popisuje matka. Jenže má to svá úskalí. „Třeba v neděli nás také pustili. Zvládli jsme noc doma. Ale Dominičkovi se přitížilo. Měl večer zvýšenou teplotu, takže jsme od pondělního odpoledne v ostravské nemocnici na antibiotikách,“ řekla Nikol.

Dominik bude opět potřebovat dárce kostní dřeně. „Takže čekáme na druhou transplantaci,“ poznamenala maminka s tím, že za pár dní by se měli se synkem přesunout z ostravské nemocnice do pražského Motola.

phelen ( 12. srpna 2016 05:19 )

 Panenko skakava...,co to mate za nazory. Proc do toho tahate Boha a kazdy ,kdo porazi rakovinu je hrdina.

jaromir123 ( 11. srpna 2016 08:45 )

Klučina na rozdíl od dospělých nemůže nic ovlivnit. Každý tvor se do poslední chvíle snaží přežít. Dělat z něj hrdinu mi přijde nějaké divné. V čem je jeho statečnost ? Odvolávat se na Boha je nějak mimo. Ale pokud se někdo odvolává na Boha, tak by měl vědět, že Bůh tímto utrpení lidem dává zkoušky.

znalec ( 10. srpna 2016 11:05 )

chudák miminko ví prd, těžko lze říct , že bojuje, to spíše bojují lékaři, těm patří hluboký obdiv a díky...

ejvm1712 ( 10. srpna 2016 09:38 )

Chudinka,co si asi musel už zažít a jeho rodina taky. Nemám slov jak utěšit. Bůh zavřel oči a zacpal si uši aby neviděl slzy a neslyšel pláč!

Zobrazit celou diskusi