Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Svatba v Klatovech skončila fiaskem. Ženich odpověděl »ne«!

Šok na svatebním obřadu v Klatovech. Ženich odpověděl »ne«!
Šok na svatebním obřadu v Klatovech. Ženich odpověděl »ne«!  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: rc - 
28. července 2016
19:04

Svatební obřad už se chýlí ke konci a svatebčané nadšeně čekají, až snoubenci řeknou své »ano«, anebo taky »ne«! Myslíte si, že se tohle stává jen v hollywoodských filmech? Tak to se pletete. Stejně totiž skončila veselka v Klatovech…

V polovině července si své »ano« na klatovskou radnici přišli říct dva mladí snoubenci. Vše probíhalo podle plánu, dokud se tedy radní nedostal k otázce: „Vážený pane ženichu, vstupujete dobrovolně do manželství se zde přítomnou?“ Po této otázce totiž nevěsta dostala ledovou sprchu! Nebohá nevěsta místo toho, aby od svého nastávajícího slyšela radostné »ano«, si vyslechla »ne«!

„Nic takového se mi ještě nestalo,“ řekl Právu klatovský starosta Rudolf Salvetr (ODS), který snoubence oddával. „V podobných situacích je ještě šance věc napravit. Někdy některý ze snoubenců řekne ‚ne‘ z hecu nebo hloupého žertu. To ale nebyl ten případ, takže sňatek je pochopitelně neplatný,“ dodal Salvetr. „Pokud někdo ze snoubenců řekne ‚ne‘, zeptá se ho oddávající znovu. Teprve když je odpověď opět negativní, musí být manželství prohlášeno za neuzavřené,“ řekla Právu Jitka Kunstová, která více než třicet let pracuje na plzeňské matrice.

Podle radního se tohle téměř nestává. „Samozřejmě jsem byl překvapený. Je to velmi nepříjemné pro všechny zúčastněné. Dělají přípravy, proběhne téměř celý obřad a pak to takhle dopadne,“ dodal pro Právo. Podobný případ nepamatuje ani Kunstová. „Snoubenci třeba chvilku váhají, ale že by svatba dopadla takhle, to nepamatuji,“ řekla. Mladé nevěstě tak zbyly oči pro pláč.

Máte o nevydařené veselce podrobnější informace? Napište nám tip@blesk.cz.

1pepan ( 29. července 2016 13:18 )

Pravděpodobně šlo o mentálně postiženou dvojici.

Yarda ( 29. července 2016 10:30 )

Někde jsem slyšel (ale nevím, jestli je to pravda), že ženichův svědek měl povinnost oženit se s nevěstou, pokud by ženich na poslední chvíli couvnul. napadlo mne, jestli by v případě, že se ženich (nebo nevěsta) na poslední chvíli cukne bylo možné na to exotovi vymoci, třeba i soudně, všechny nákladu co byly na to nevydařenou svatbu vynaložené.

st.rec ( 29. července 2016 08:46 )

Co když byla hajzl ona a ztrapňovala ho nebo poletucha měla i jiné...starosti?

wooligan ( 29. července 2016 08:43 )

nemneli o cem psat tak si napsali clanek o svadbe... s ilustracnim foto

y1xcvbnm ( 28. července 2016 22:08 )

 to je zpráva, teď Blesk bude psát o každé vesnické nevydařené svatbě???

Zobrazit celou diskusi