Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ódinovi vojáci by měli dnes projít Teplicemi. Experti varují před domobranami

Autor: ula - 
23. července 2016
10:49

Inspirovali se finskou domobranou a říkají si Ódinovi vojáci. Chtějí údajně bránit Česko před imigranty a kontrolovat dodržování českých zákonů. Řada jejích členů ovšem byla napojena na neonacistické skupiny, i když to nyní popírají. Dnes by měli pochodovat Teplicemi.

Podle zakladatele Martina Sašla mají Ódinovi vojáci 50 členů a dalších 200 se hodlá přidat. Jejich facebooková stránka má přes tři tisíce fanoušků, kteří jim posílají obdivné a povzbuzující komentáře. Dali si za cíl bránit svou vlast před imigranty a dohlížet na dodržování českých zákonů. Podle svých slov nehodlají vyvolávat žádné konflikty. Název si ale radikálové vybrali podle pohanského boha seveřanů Ódina, původně boha války a smrti.

Dnes by měla skupina přijet do Teplic, jak uvedl server Antifa. Podle ministerstva vnitra jsou podobné domobrany velkým společenským rizikem.

„Lze ho spatřovat v tendencích vytvářet tzv. protiislámské či protiimigrantské domobrany. Subjekty, které je propagovaly, cíleně vyvolávaly a udržovaly pocity ohrožení ze strany muslimské komunity a migrantů. Oproti minulým letům, kdy tyto ambice cílily převážně na mladé neonacistické militanty a hooligans, lze vysledovat kvalitativní změnu. Současná mobilizace cílila spíše na starší ročníky osob, které jsou nespokojeny s polistopadovým vývojem,“ uvádí čtvrtletní zpráva ministerstva vnitra.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

andorea ( 23. července 2016 18:26 )

Výsledek toho, že lidé přestávají mít důvěru v to, že v případě potřeby je ochrání stát...

Wajet ( 23. července 2016 13:05 )

Politici budou opět zděšeni nástupem "extrémismu". Ale tak je to vždy. Lidé, které si platíme, aby jednali v našem zájmu, jednají více v zájmu svých koryt. A tak lidé, kteří se cítí ohroženi, se začnou bránit sami.

moiaza ( 23. července 2016 12:55 )

Vše je důsledek české politiky. Vládní kašpárci si hledí jen svého koryta a lid je vůbec nezajímá. Proto vznikaji podobné spolky, jako Ódinovi vojáci. Kdyby se vláda dokázala postarat o bezpečnost svého lidu, žádné domobrany by nevznikaly. Vrchni kašpar Chovanec a další kašpar Stropnický jsou jen loutkami v rukou mafiánů.

clarabella ( 23. července 2016 12:17 )

 @Desterz přesne tak. Kdyz nas nebrání Ti co by měli, tak at drzi hubu.

Desterz ( 23. července 2016 12:06 )

"Experti varují"? Nový oblíbený anonymizující výrok. A víte vy experti co? Ódinovi vojáci ještě nikoho neubodali nožem, nezastřelili, neroztrhali sebevražednou bombou, neumlátili železnou tyčí, nerozsekali sekerou, nezmasakrovali kamiónem! Takže mi rozhodně nevadí oproti jiným, které se nám sem EU furt snaží nacpat!

Zobrazit celou diskusi