Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zaplacená dovolená vítězí nad strachem, Češi se Turecka po puči nebojí

Češi se cest do Turecka nebojí.
Češi se cest do Turecka nebojí.  (Autor: AP, Blesk.cz, Twitter)
17. července 2016
13:51

Střelba v ulicích, vzbouřená armáda, téměř 300 mrtvých... A pak lynčování vzbouřenců, zatýkání a napětí ve společnosti. Tureckem otřásl zmařený pokus o převrat, Češi se ale své dovolené vzdát nechtějí a do země odletěly čtyři pětiny z nich. 

Jen jedna pětina klientů zatím využila výměnu zájezdu za jinou destinaci nebo využila nabídky cestovky na storno zájezdu. Takové jsou údaje, které v neděli zveřejnila letecká společnost Travel Service.

Na dnešním letu do Antalye, který odlétal ve 04:45 ráno, nám z celkové kapacity 121 míst nenastoupilo k odletu osm pasažérů, řekl ČTK marketingový ředitel Exim Tours Stanislav Zíma. Klienti, kteří neodletěli, mají možnost si svoji dovolenou posunout (v tom samém hotelu), nebo zcela změnit destinaci. Tato možnost platí pro odlety do 19. července. Na místě neevidujeme přání si dovolenou zkrátit a předčasně se vrátit, dodal.

Video Češi se bezpečně vrátili z Turecka. Jejich autobus brzdily protesty v ulicích. - Petr Soukup, Ivan D. Hladík
Video se připravuje ...

Klientů CK Alexandria odletělo 40 procent, deset procent jich využije možnost uplatnit storno zájezdu a zbytek jinou destinaci. Mluvčí kanceláře Petr Šatný uvedl, že všichni jejich klienti, kteří v Turecku jsou, chtějí nakonec v dovolené pokračovat.

Firo Tour vypravovala klienty do Turecka v sobotu podvečer. Odletělo asi 70 procent turistů, kteří měli naplánovanou dovolenou. Ti, co projevili zájem o překnihování, tak jsme jim překnihovali zájezd na jinou destinaci s odletem dnes či v pondělí. Klienti, kteří odletěli, přijeli do hotelů v pořádku a žádné problémy nebyly, uvedla ředitelka prodeje kanceláře Alena Pilná.

Video Vláda nebude Čechy evakuovat, vydala ale varování pro turisty. - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Situace na Turecké riviéře zůstává bezproblémová, podle zpráv od našich delegátů to uklidnilo i klienty, kteří tak pokračují v dovolené. Žádné problémy hlášené nemáme. Přesto klientům, kteří mají koupený zájezd do konce následujícího týdne, nabízíme bezplatně možnost vyměnit Tureckou riviéru za jinou destinaci, upozornil mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Video Krvavá vzpoura v Turecku: Střelba v ulicích, přes 260 mrtvých - Reuters
Video se připravuje ...

Ministerstvo zahraničí doporučilo Čechům necestovat do Ankary, Istanbulu a na jihovýchod země. I v přímořských letoviscích mají být lidé maximálně obezřetní.

VŠE O STÁTNÍM PŘEVRATU V TURECKU ČTĚTE ZDE

gabreta ( 18. července 2016 09:44 )

Češi do Turecka? Ani za nic. Teď vyrazí radši do Sýrie. Bude to levnější a větší adrenalin!!

dandova ( 17. července 2016 18:51 )

Revoluce nerevoluce, už bych tam nikdy nejela ani zadarmo.

Zobrazit celou diskusi