Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Primář z Vrchlabí se pyšní akademickými tituly. Nikdo však neví, kde k nim přišel

Autor: rc - 
3. července 2016
13:20

Jeho jméno dekoruje několik titulů, ale nikdo neví, kde k nim přišel! Anesteziolog Michal Palivoda (53), který působí v nemocnici ve Vrchlabí, se pyšní, jak profesorským, tak docentským titulem. Ovšem, podle informací České televize ministerstvo školství nevede žádné záznamy o udělení habilitace a profesury. Sám lékař o svém vzdělání zarytě mlčí….

Pyšní se čestnými tituly, ovšem, jejich původ je opředen záhadou! Michal Palivoda, lékař z Česko-německé horské nemocnice ve Vrchlabí, před své jméno píše jak doktorský, tak docentský titul. Jenže podle České televize, která se zprávou přišla, ministerstvo školství nevede žádné záznamy o jejich udělení!

„Pan Michal Palivoda v seznamu profesorů není, nebyl tedy jmenován profesorem v České republice v letech 1999 až 2016,“ řekl úřad České televizi s tím, že žádné záznamy nejsou ani o udělení docentury.

Palivoda v nemocnici ve Vrchlabí zastává post primáře na oddělení akutní medicíny. Lékař také působí ve vědecké radě grantové agentury ministerstva zdravotnictví.

Anesteziologovo jméno se všemi tituly vypadá takto: Prof. doc. MUDr. Michal Palilvoda, Ph.D., FCCM, MBA. „V cizině si můžete sehnat titulů, kolik chcete. I tady u nás,“ řekl České televizi Jaroslav Fiala, jednatel nemocnice a dodal, že chce vzdělání anesteziologa ověřit.

Sám Palivoda, který dřív pracoval ve středočeských Sedlčanech, se prý k případu odmítl vyjádřit.

retiree ( 3. července 2016 18:03 )

To, co píše nezadat1, platí už od 30tých let minulého století. Tesla, Einstein, hlavní vědci kolektivu vyvíjejícího atomovou, později i vodíkovou bombu ...

dylina ( 3. července 2016 17:31 )

Nojo,vzpomínáte na KALVODU?Kdysi ho vyhodili z vlády.Palivoda a Kalvoda-podobnost čistě náhodná?

ssjs ( 3. července 2016 16:16 )

Prof. doc. je blbost, ale když už chce psát Bc. Mgr., tak raději Mgr. Bc. To znamená. že má bakaláře jiného oboru než následné navazující studium.

rezacek ( 3. července 2016 15:55 )

Tak se na ty tituly podívejme: především prof. doc. je pitomost - docent může dosáhnout VYŠŠÍHO titulu profesor, pak samozřejmě označení docent pozbývá smyslu. To je jako když bakalář studuje dále a stane se magistrem, také není Bc. mgr. MBA - to je novodobý srandatitul, který se dá "koupit" za cca 100-200 000 Kč. Vypadá to ovšem pěkně. A FCCM - to je členství ve společnosti, něco jako když vstoupí do kroužku filatelistů. Podtrženo a sečteno: Palivoda je blb. Bůh buď milostiv jeho pacientům.

rezacek ( 3. července 2016 15:48 )

Ano, možná je CACIB.

Zobrazit celou diskusi