Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Obří požár skladu textilu na Olomoucku: 90 hasičů, 5 hodin boje s ohněm, 40 milionů škoda

Autor: ČTK - 
25. června 2016
09:02

Hasiči se od noci na dnešek potýkají s požárem velkého skladu textilu v ulici Matěje z Janova v Olomouci. Plameny zachvátily halu naplněnou balíky s textilem. Na místě kvůli rozsahu požáru zasahovalo 12 jednotek s celkem asi 90 hasiči, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Požár byl oznámen půl hodiny po půlnoci. „Zasažena byla skladovací hala a třídírna textilu o celkové ploše asi 2000 metrů čtverečních a kancelářské prostory,“ uvedla Hacsiková. Hasiči se nejprve soustředili na ochranu okolních objektů, přiléhajících hal a skladů. Protože podél areálu vede plynové potrubí, byli na místo povoláni pracovníci plynáren, kteří zastavili hlavní ventil potrubí.

Uvnitř zasaženého objektu se nacházelo deset tlakových lahví, které hasiči vynesli ven. Vodu na hašení vozili cisternami z nedaleké ulice. Zasažené objekty prohořívaly a postupně se v nich propadaly stropy a řítily obvodové zdi.

„K události byli povoláni pracovníci životního prostředí. K požáru míří také Chemická laboratoř ve Frenštátě pod Radhoštěm, která bude monitorovat koncentrace škodlivých látek v ovzduší. Jednoduchými přístroji, které mají k dispozici hasiči, nebyly naměřeny žádné škodliviny,“ uvedla Hacsiková.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu zhruba za pět hodin po oznámení události. „Likvidace stále probíhá, jednotky na místě stále požár hasí a v hasebních pracích budou pokračovat celé sobotní dopoledne,“ řekla mluvčí. Před polednem byla výše škody vyčíslena na 40 milionů.

agfor ( 25. června 2016 12:01 )

No jo, hadry nejdou na odbyt, tak si pan podnikatel pomůže k penězům jinak - z pojišťovny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání