Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pražská zvířecí záchranka pomohla už třem tisícům divokých zvířat: Teď potřebují pomoc oni!

Autor: dce - 
22. června 2016
14:19

Průměrně ošetří jen v Praze pět set zvířat ročně. Časově a psychicky náročnou práci zvládají jen opravdoví nadšenci a milovníci zvířat. Jenže Pražské zvířecí záchrance pomalu, ale jistě přestává sloužit vůz na přepravu divokých zvířat. Pomůžete?

Často se v médiích a na sociálních sítích mluví o odchytech divokých zvířat z pro ně nevhodných míst, o záchraně zraněných nebo osiřelých tvorečků. Kdo tyto akce podniká a kam vlastně zvířata putují? Jednou z takových organizací je v hlavním městě Pražská zvířecí záchranka.

Stejně jako záchranná služba pro lidi i tato záchranka potřebuje funkční vozidlo, aby mohla k případům zvířat v nouzi vyjíždět po městě a jeho blízkém okolí. Několik let starý vůz Dacia Logan už ovšem neslouží nejlépe a je nutné ho často opravovat. Není spolehlivý...

 

Nyní potřebuje zvířecí záchranka, která ročně vyjíždí k průměrně pěti stům případů, pomoc ostatních. Příspěvek, jakkoliv malý, je přínosný. Podporu organizaci vyjádřily i české celebrity jako Kristýna Leichtová, David Matásek, Aneta Krejčíková, Filip Kaňkovský či Patricie Solaříková.

Pražská zvířecí záchranka funguje od roku 2009, od té doby pomohla už více jak třem tisícům zvířat, nejčastěji jde o netopýry, ježky, poštolky či drobné ptactvo. Zachraňují ovšem i divoká prasata či srnečky. Od roku 2010 funguje jen díky dobrovolným příspěvkům od dobrých lidí.

„Pražská zvířecí záchranka – to je především pohotovostní linka s číslem 774 155 185 a vyškolený pracovník se spolehlivým zásahovým vozidlem. Občané z Prahy a Prahy-západ mohou 24 hodin denně telefonovat s informací o nálezu divokých zvířat v nouzi.“

Přispět na jejich projekt můžete buď na crowdfundingovém webu HitHit nebo přímo na účet záchranky: 33 55 33 22/0800; variabilní symbol: 1111.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi