Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Naštvaný Šlachta se v noci budí, mizí na Moravu a půjde na „pracák“

Autor: bud - 
17. června 2016
22:13

Po 25 letech definitivně od policie odchází šéf protimafiánského útvaru (ÚOOZ) Robert Šlachta. Podle svých slov ho myšlenky na reorganizaci budí ze spaní a zatím vůbec neví, co bude dělat. „Půjdu na pracák a pak uvidím,“ řekl Šlachta v rozhovoru pro Novinky.cz.

Čtyřiačtyřicetiletý Robert Šlachta odchází od policie po 25 letech, z toho protimafiánský útvar vedl osm let. Práci pro policii obětoval veškerý svůj osobní život, je svobodný a nemá děti. Odchod do civilu je zlomem, s nímž se zatím jen velmi těžko vyrovnává.

„Myslel jsem si, že budu policista, a teď vůbec nevím, co budu dělat dál. Je to pětadvacet let života a navíc to mám hrozně rád. Od 1. července najednou skončím, půjdu na pracák a pak uvidím,“ řekl Šlachta v rozhovoru pro server Novinky.cz. Podle svých slov už dostal nějaké pracovní nabídky, ale zatím o ničem nepřemýšlel.

Budí se ze spaní, chce zmizet z Prahy

Myšlenky na nečekané události posledních dnů ho ani teď, když je na dovolené, neopouštějí. „Fakt teď vůbec nevím, budím se,“ zmínil se Šlachta, který u policie skončí ke konci června.

S největší pravděpodobností se nyní přestěhuje na Moravu, odkud pochází. „Nikdy jsem neměl dovolenou, takže se z toho budu muset nějak dostat. Na dovolené jsem už teď, protože jsem měl hodně té staré, a během ní si stěhuju své věci,“ dodal.

ČTĚTE VÍCE: Vše o reorganizaci policie

Stef50 ( 18. června 2016 17:09 )

Tak si ho nechte my jsme burani vy Blbouni my vám ho klidně přenechám ale co se vám už nehodí to vyhodíte a tvarově se jaký jste vlastenci prd

dzery ( 18. června 2016 08:43 )

Stef50 ( 18. června 2016 07:33 )

Proč zrovna na pracák z těch peněz které dostával doteď by měl mít nasetreno aspoň na deset let si myslí že ho na Moravě chceme ha ha ať jde za Babišem určitě mu nějakou pracicku najde třeba nějakého ministra

stellastella ( 18. června 2016 00:53 )

 Babis mu da praci.a malem doslo opet k prevratu.Babis je nejvetsi zlo pro nasi zem.Lidi naslouchejte a vnimejte.Uz dost lidi pochopilo,ze mu jde o moc a statni zakazky

lug70 ( 18. června 2016 00:10 )

Špatně se mít nebude. Dostane automaticky výsluhovou rentu, počítám nejméně 30 tisíc měsíčně a jako vysoká policejní šarže má prakticky jistotu, že dostane nabídku dobře placeného místa v civilním státním sektoru a samozřejmě bude taky dostávat lukrativní nabídky od soukromých detektivních agentur. Tento člověk si může vybírat, pro koho bude chtít pracovat, ale klidně by v pohodě vyžil i z renty.

Zobrazit celou diskusi