Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Takhle »šije« a fotí amatér ze Šternberka: Sexy šaty z listí a květů

Autor: Karel Janeček - 
26. června 2016
17:53

To jsou fotečky, to je pokoukáníčko. Že pánům při jejich prohlížení až oči přecházejí? Řeč je o snímcích amatérského fotografa Roberta Krause (49) ze Šternberka. Ten pro své modelky vlastnoručně vyrábí šaty z přírodních materiálů, voňavých květinek i listů. A pak je do nich oblékne a vyfotí…

„Před třemi roky jsem rozvinul nápad zkusit nafotit šaty z listí,“ vzpomíná umělec. První fotografické pokusy zaujaly. Myšlenka s listím padla na úrodnou půdu. Modelky se jen rojily.

Robert Kraus má nejen vynikající vkus, je i zručný. Fotoaparát bere do rukou již od mládí, poslední dekádu o mnoho intenzivněji. Zajímavé je, že je povoláním tiskař. Fotografování ho tedy v žádném případě neživí.

Fotograf nezůstal u listí, řekl si: proč to nezkusit trochu jinak? A začal pracovat s dalšími, netradičními materiály. Začal proto šaty vyrábět z novin, fólií, hracích karet, trávy i květů. „S květy je to nejsložitější, jelikož rychle vadnou, práce je o to složitější,“ říká fotograf. Spousta lidí si myslí, že vše je připravené dopředu. Že slečna jenom přijde, umělec na ni navlékne šaty a jde se na to. Šaty se ale vyrábí až na místě, přesně na modelku.

ejvm1712 ( 27. června 2016 06:58 )

Zajímavé. Možná lepší než prasácké sklepní fotky poblázněného Saudka

naidka ( 26. června 2016 18:24 )

Fotograf se vypraví s modelkou do přírody a šaty vytvoří z prvního kvetoucího keře, který uvidí a následně zplundrují. Výsledek je rozpačitý a amatérský, ještě že cestou nenarazili na bodláky.

Zobrazit celou diskusi