Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krejčířova vila jde do dražby, zájemci si musí připravit aspoň 17 milionů

Autor: bud - 
7. června 2016
19:15

Na částce 17,2 milionu bude začínat dražba jednoho z domů uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře. Jde o prvorepublikovou vilu v pražských Černošicích a soud její hodnotu odhaduje na 28,8 milionu. Získané peníze poputují na úhradu Krejčířových dluhů. Informoval o tom deník Právo.

Dluhy Radovana Krejčíře dosahují několika desítek milionů korun a vznikly například v souvislosti s nezaplacenou škodou v případech, které už pravomocně vyřešil soud. Na úhradu dluhů půjdou i peníze z dražby jeho domu, který stojí v Černošicích u Prahy.

Dražba proběhne v polovině června a byli si ji prohlédnout dva zájemci. Příhozy v aukci budou ve výši 10 tisíc korun. Každý zájemce musel složit také jistinu ve výši 5 milionů korun.

Krejčířova prvorepubliková vila jde do dražby. Krejčířova prvorepubliková vila jde do dražby. | radek pecák

„Vila je z počátku 30. let 20. století. Byla postavena jako rodinné sídlo. V roce 2001 byla provedena přestavba, nyní vila obsahuje jednu bytovou jednotku 8 + 1 s velkými reprezentativními prostory,“ stojí podle Práva ve znaleckém posudku.

Exekutoři by rádi vydražili také známou Krejčířovu vilu, která je obehnaná betonovou zdí a kterou proslavil svým útěkem v roce 2005. Utekl policistům, kteří ho přišli zadržet. Její hodnota se odhaduje na 400 milionů korun.

Podívejte se na fotky hlavního Krejčířova sídla, které by se mělo také dražit:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi