Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Němec si vykolíkoval u Prahy nový stát: Čechům zakázal vstup!

Autor: Etienne Blaha, Ivan D. Hladík, Veronika Kynclová - 
31. května 2016
05:16

Zabírají Němci znovu české území? Vyhlásit vlastní stát Arcadia se rozhodl Němec Peter Kees (51). Jenže ambasádu o rozměru metr čtvereční si vykolíkoval u středočeských Bratronic. A Čechům tam zakázal vstup!

„Na státním území České republiky byl 28. května 2016 obsazen metr čtvereční a na něm vyhlášeno výsostné území Arcadie,“ uvedl umělec Peter Kees. Podle něho území nepatří už Česku a cizí státní příslušníci, tedy i Češi, na něj mají vstup zakázán. A vskutku, v poli za Bratronicemi směrem na Lhotu je vykolíkovaný prostor.

„O tom případu nevíme, tudíž jsme zatím nic neřešili. Určitě to přednesu na nejbližší poradě. Budeme se kontaktovat s vlastníkem pozemku a zkusíme vyzvědět více o té akci. Případně se poradíme s nadřízeným orgánem, jak dále postupovat,“ uvedla starostka Bratronic Miloslava Knížetová.

Bratronická ambasáda je již osmým územím Arcadie, která má sídlit kdesi v berlínské galerii. Ale asi moc dlouho nevydrží. „Chápu, že Němec tak moc miluje Česko, že si tu chce kolíkovat území, ale ať to dělá na svém. Pošlu tam hned zemědělce, aby to zbourali,“ řekl Vladimír Dráb z firmy vlastnící pozemek.

Do projektu vlastního státu se vrhl i Čech Vít Jedlička (32). Na hranicích Chorvatska se Srbskem založil vlastní stát Liberland. Údajně na místě, které si nikdo nenárokuje. Ale přitom šlo pouze o sporné místo mezi oběma státy. „Virtuální žerty, jakkoliv jsou občas zajímavé, zůstávají tím, čím jsou, tedy virtuálními žerty a k nim nemáme žádný oficiální komentář,“ řeklo tehdy chorvatské ministerstvo zahraničí.

cantre ( 31. května 2016 11:38 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace : http://dampres.blogspot.cz/

andorea ( 31. května 2016 10:30 )

Taky mi není jasné, o čem se chce radit. Prostě tyčky a kameny odstraní majitel pozemku a basta. Vůbec se takovou blbostí nezabývat!

mirkazam ( 31. května 2016 10:04 )

br123....

asijo ( 31. května 2016 10:00 )

Вы должны знать, лучший товарищ.

tgbg ( 31. května 2016 08:53 )

Hlavně, že to není ruský nacista!!!!

Zobrazit celou diskusi