Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Michaláková děti bila, Davídek se jí bál a neměl ji rád, tvrdí otec

Autor: ČTK, tmp - 
29. května 2016
20:58

Eva Michaláková své odebrané děti fyzicky týrala. České televizi to vůbec poprvé řekl otec synů Josef Michalák. Podle něj ho jeho bývalá žena přemlouvala, aby o mlácení dětí norské sociální službě Barnevernet neříkal. Michaláková fyzické násilí odmítá.

„Tři roky jsem je vychovával sám a všechno bylo v pořádku,“ řekl otec České televizi po pátečním soudu, který probíhal v Norsku. „Když se maminka vrátila po práci domů, Denis a maminka měli problémy,“ dodal otec. Podle něj byly děti rodině odebrány kvůli psychickým problémům staršího ze synů.

Michalák také řekl, že se právě se starším Denisem (11) pravidelně vídá. „Denis nemá rád maminku, bojí se,“ řekl také tatínek chlapců. „Když si Barnevernet vzal obě děti poprvé, já je nebil, to Eva. A Eva mi psala, ať to Barnevernetu neříkám, že je bije,“ dodal Michalák.

Soud řešil odvolání Michalákové proti loňskému rozhodnutí úřadů o zbavení rodičovských práv k oběma synům a adopci mladšího Davida (7). Soud v Hokksundu se zabýval i původním návrhem matky na vrácení synů do její péče. Rozsudek dnes soud nezveřejnil, česká matka ho dostane písemně později.

Nyní jedenáctiletý Denis a sedmiletý David, kteří se narodili v Norsku, vyrůstají odděleně ve dvou pěstounských rodinách. Norská sociální služba bratry rodičům odebrala před pěti lety kvůli podezření na zneužívání, zanedbávání a fyzické týrání. To se neprokázalo. Soud ale tehdy považoval zjištění za závažná a děti nechal u pěstounů. Michaláková, která žije trvale v Norsku, proto předloni požádala o přezkoumání případu a svěření dětí do péče, loni na podzim norské úřady rozhodly, že ji zbaví rodičovských práv a mladší chlapec bude dán k adopci.

malenabald ( 1. července 2016 16:30 )

správně, hlavně Putinův

jity ( 30. května 2016 12:35 )

Jasně nekradou děti, jen odebírají. Proč neslyšící mamince sebrali dítě a přitom ho ještě kojila? Nedavno kauza kdy odebrali nemocné dítě z nemocnice? Na fc ruské mámě odebrali děti a chlapec jim naštěstí za pomoci polského novináře utekl.

qwertina ( 30. května 2016 09:45 )

tgbg ( 30. května 2016 09:24 )

Barnevernet žádné děti nekrade. Je to jenom hloupý argument hlupáka Zemana a ruské nacistické propagandy!!!!!

1pravda1 ( 30. května 2016 09:17 )

Myslím si totéž, Michalák je křivák od pohledu a mstí se bývalé manželce.

Zobrazit celou diskusi