Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Při Výstupu na Sněžku lidé podpořili bezrukou Lilianku: Velké díky patří i vám, čtenářům Blesku! Vybralo se 845 tisíc!

Autor: Tereza Hodáliková - 
29. května 2016
19:29

Dva tisíce lidí, hendikepovaní i zdraví, oblečení ve stejných tričkách a s jediným cílem – pomáhat! Charitativní Výstup na Sněžku věnovaný bezruké Liliance (1,5) vynesl v sobotu neskutečných 845 tisíc korun!

 

Post from RICOH THETA. #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

 

 

Superakci, která má reálný dopad v podobě pomoci hlavně rodinám hendikepovaných, organizuje Nadační fond KlaPeto. Rekordní částka, která se vybrala, se sbírala postupně na transparentním účtu a peníze se sešly i prodejem speciálních triček.

„Naše akce je hlavně o překonávání bariér, a to se nám všem společně opět povedlo! Rekordní sumu se nám podařilo získat hlavně díky malým dárcům, lidem, kterým není osud druhých lhostejný,“ okomentovala to Blesku Kateřina Klasnová, spoluzakladatelka NF KlaPeto.

Během loňské akce se vybralo 700 tisíc a obdarovalo celkem 10 dětí, včetně rodiny malého Vojtíška, kterému museli lékaři pár dní po narození amputovat obě nožičky.

„Mám obrovskou radost, že budeme moct pomoci dětem s hendikepem ještě více než loni. Děkujeme také deníku Blesk, díky kterému se lidé o akci dozvídali a v tak hojném počtu se zúčastnili naší benefice,“ dodala Klasnová.

 

Post from RICOH THETA. #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

 

 

Rodina malé Lilianky dostala šek na celých 100 tisíc, které využije na rehabilitace a kompenzační pomůcky. Další děti, které budou obdarovány, zveřejní nadační fond v září.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi