Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Výměnný obchod“ okolo Fajáda pokračuje: Česko vydalo do USA spiklence teroristů

Autor: bru/ČTK, dce - 
29. května 2016
22:12

Česko vydalo Američanům Libanonce s pasem Pobřeží slonoviny Faouze Jabera, kterého USA viní z podpory terorismu a ze spiknutí, uvedlo Právo s odvoláním na policii.

Muž je viněn společně s Alím Fajádem a Chálidem Marabím, kteří do USA vydáni nebyli. Ministr spravedlnosti rozhodl o Jaberově vydání v únoru, vydán byl podle deníku před několika týdny.

Policie celou věc potvrdila v sobotu. "Předání probíhalo za mimořádných bezpečnostních opatření a využity byly specializované složky policie včetně Speciální taktické jednotky Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství hl. m. Prahy a Oddělení mobilního zásahu Inspektorátu cizinecké policie Praha – Ruzyně," uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

K předání došlo v neveřejné části letiště. Agenti FBI si muže odvezli speciálním letadlem do Spojených Států. 

"Přítomní představitelé zmíněné americké federální agentury na místě vysoce ocenili profesionalitu českých policistů při realizaci této mimořádné akce, což je pro PČR velkou pochvalou s ohledem na zkušenosti amerických kolegů z mnoha dalších států, odkud si přebírají hledané osoby," doplnila mluvčí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 30. května 2016 08:23 )

a co preslapy amiku po celem svete?

tgbg ( 28. května 2016 11:16 )

Ruské vedení se zastrašováním svědků a bezostyšným lhaním od začátku války snaží zamlžit skutečnou podstatu událostí v Čečensku. Známý ruský demokrat Sergej Kovaljov například konstatoval, že ruská vláda od samého počátku jen lže a že lže ještě hůř, než kdysi Goebbels a propaganda nacistického Německa. Prezident a vláda Ruské federace vždy hovořili o potírání ozbrojených band, boji proti kriminálním živlům, teroristům a islámským fundamentalistům, cizím žoldnéřům a podobně. Všechna tato tvrzení představují pusté lži. Čečenští bojovníci jsou obyčejnými lidmi, hájícími své vesnice, své domovy, své matky, sestry a rodiny. Skutečné zločinecké bandy představují v Čečensku pouze jednotky ruské armády, které se dopouštějí neslýchaného teroru proti civilnímu obyvatelstvu. Je symbolické, že podle autentických videozáznamů ruské tanky vpadly do Čečenska pod vlajkami s lebkou a zkříženými hnáty... Symbolem počínání ruských vojáků se stal osud patnáctitisícové obce Samaški, kterou Rusové zcela zničili poprvé na počátku války a podruhé v březnu 1996. Po této druhé agresi proti Samaškám nezůstal v celé vesnici stát ani jediný obyvatelný dům a v troskách nalezlo smrti asi tisíc lidí. K ruským obětem zde patřilo i několik set čečenských žen, rozstřílených kulometem z ruského vrtulníku ve chvíli, kdy se s bílými prapory pokoušely vesnici opustit... (viz Lidové noviny, 30. března 1996) Ruská genocida v Čečensku probíhá již nejméně dvě stě let. Zatímco na počátku 19. století žilo v této zemi podle spolehlivých údajů ruské rozvědky jeden a půl milionu Čečenců, roku 1892 už zbývalo jen 143 tisíc těch, kteří přežili století ruských vyhlazovacích válek na Kavkaze.

dzelo ( 28. května 2016 11:03 )

To ještě tak aby protektorát měl vlastní názor a někoho nevydal!

Zobrazit celou diskusi