Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Antistresové omalovánky dávají smysl, říká psycholog Jiří Jelen

Autor: Kristýna Beránková - 
29. května 2016
12:00

Cítíte se děsně, každý vás štve a nejradši byste někam zalezli? Zřejmě za to může stres. Jak se ho ale nejlépe zbavit? Zkuste antistresové omalovánky. Že vybarvování obrázků není jen dětská zábava, ale může být užitečné i pro dospělé, ví ostatně i odborníci.

Antistresové omalovánky pro dospělé jsou fenoménem posledních několika let. Skoro se zdá, jako by se s nimi teď roztrhl pytel.

Jenže přitom vycházejí z velmi dávných zkušeností. „Grafomotorická činnost je jednou z nejstarších relaxačních technik, které lidstvo doprovází už od pravěku,“ říká psycholog Jiří Jelen.

„Činnosti, které vyžadují zapojení jemné motoriky, a navíc obsahují kreativní prvky, odvádějí myšlenky od starostí všedního dne. Proto někdy dospělí staví hrady z lega, tvoří papírové modely nebo nově vybarvují omalovánky,“ domnívá se psycholog.

Omalovánky byste chtěli, ale do obchodu se vám nechce? Antistresové omalovánky od Blesku lzde objednat i přes SMS.

Antistresové omalovánky pro dospělé Antistresové omalovánky pro dospělé | Blesk

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru: OMALOVANKY mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ Příklad: OMALOVANKY Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 89 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje CZECH NEWS CENTER, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.