Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Češi k hokeji „nahusto“ objednávají pizzu. Čím líp tým hraje, tím víc jedí

Autor: bud - 
18. května 2016
20:21

S úspěchem českých hokejistů na mistrovství roste zájem diváků o rozvážená jídla. Potvrzují to firmy, které se rozvozem jídla zabývají. Když hrají Češi, rostou oproti běžným dnům objednávky až o pětinu. Lidé objednávají hlavně v přestávkách zápasů, nejčastěji pizzu.

Podobně jako Američané při svém sportovním svátku Super Bowl, si i Češi při důležitém utkání hromadně objednávají jídla domů. Dobře to ukazuje právě probíhající mistrovství světa v hokeji, které se zatím pro český tým dobře vyvíjí. Blesk.cz oslovil několik firem specializujících se na rozvoz jídel a všechny se shodují, že objednávky v průměru rostou až o pětinu.

„Během mistrovství zaznamenáváme zvýšený zájem o objednávky jídel. Je to až o 20 procent více během zápasů českého týmu,“ říká Radek Finkous, ředitel marketingu DámeJídlo.cz.

Čím úspěšnější, tím více jídla

Podle něj je tento nárůst patrný ve všech městech napříč republikou a zájem roste kontinuálně i s tím, jak hokejisté úspěšně postupují turnajem. „Když jsou hokejisté úspěšnější, více lidé se oprostí od standardních pracovních záležitostí, sleduje hokej a objednává jídlo,“ myslí si Finkous.

Zkušenost největšího tuzemského rozvozce potvrzují i menší a regionální firmy. „Celkově za poslední týden pozorujeme zvýšení. Třeba v úterý, kdy byl zápas se Švýcarskem, jsme v porovnání s jinými dny měli rekordní tržby,“ řekl Blesk.cz Pavel Minařík, marketingový manažer firmy Amici, která se zaměřuje na rozvoz v okolí Brna.

Lidé objednávají v hokejové pauze

Přibližně pětinový nárůst objednávek zaznamenala i společnost Eurobest Delivery, která se zaměřuje také na cizince žijící v Česku. Zvýšený zájem o jídlo tedy mají i při zápasech, kdy čeští hokejisté nehrají. „Výrazně to roste hlavně když probíhají zápasy. Vidíme to, když hrají Češi. Když začne přestávka, během několika minut začnou chodit nové objednávky. Tím, že rozvážíme do 60 minut, stihneme jídlo doručit ještě v rámci zápasu,“ popisuje svou zkušenost jednatel firmy Tomáš Rykl.

Fanoušci si podle oslovených firem nejčastěji objednávají hamburgery, asijskou kuchyni nebo pizzu. „Lidé koukají večer na hokej a objednají si pizzu, protože ta je jednoduchá na objednání a potom i na konzumaci,“ dodává Pavel Minařík. 

mylly ( 19. května 2016 18:12 )

Zrovna jsem to tam chtěla napsat.

Rumprecht ( 19. května 2016 18:02 )

Tak už můžou držet hladovku. S USA to prosrali.

Zobrazit celou diskusi