Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie zasahuje u majitele hokejové Sparty. Může za to tunel Blanka?

Autor: ČTK - 
12. května 2016
10:03

Protikorupční policie zasahuje ve společnosti ČKD Praha DIZ, která se podílela na stavbě tunelu Blanka, píše internetový deník iDnes. Firma patří miliardáři Speychalovi, který vlastní mimo jiné také hokejovou Spartu. Policie prohledává také areál na pražském Bohdalci, kde sídlí celá skupina ČKD Group.

ČKD DIZ dodávala do tunelu Blanka kabely, které neodolaly dešti a kvůli kterým se odkládalo otevření jedné z největších pražských staveb posledních let. „Pracovníci týmu Daňová kobra dnešního dne provádějí úkony trestního řízení v rámci případu, kterým se zabýváme. Podávání informací z trestního řízení si vyhradilo Vrchní státní zastupitelství v Praze,“ uvedl mluvčí policejního Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) Jaroslav Ibehej.

"Jelikož se jedná o prvotní fázi trestního řízení, neposkytujeme o věci žádné informace. Mohu pouze potvrdit, že vrchní státní zastupitelství dozoruje věc, ve které právě nyní probíhají úkony trestního řízení," dodala pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Podle MF Dnes se od začátku roku Petr Speychal zbavuje majetku, prodal prý minimálně pozemky v pražských Vysočanech za 400 milionů korun.

Podle webu podala na firmu finanční správa zajišťovací příkaz. Její pracovníci tak mohou zadržet peníze nebo majetek ČKD Praha DIZ, dokud firmu neuhradí částku uvedenou v příkazu. Speychala policie zadržela při razii už v září 2014, zásah tehdy souvisel s údajným krácením daní a vydáváním fiktivních faktur. Po podání vysvětlení byl ale podnikatel propuštěn bez obvinění.

Speychal figuruje i v Panama Papers

Podle webu Lidových novin vyšetřování a zásah u Petra Speychala souvisí s jeho akvitivami v offshoreových firmách. Speychal figuruje v tzv. Panama Papers hned dvakrát. Policisté tak mohou prošetřovat napříkald vyvádění peněz do daňových rájů. Mohly tam totiž zmizet i peníze, které ČKD DIZ inkasovala za tunel Blanka.

Video Policie zasahuje u majitele hokejové Sparty. Může za to tunel Blanka?  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

adolf45 ( 12. května 2016 18:26 )

A co jsi tím chtěl mamrde říci? Že vlády slavný ODS vůbec nekradly a vlastně to tady zachraňovaly? Svatá prostoto!

dylina ( 12. května 2016 11:43 )

"Po podání vysvětlení byl ale podnikatel propuštěn bez obvinění." Vsadím se,že ten zmr.,dopadne teď stejně!

moiaza ( 12. května 2016 11:33 )

Víte co je umění? Umění je vytunelovat tunel. To nikde nikdo snad ani nedokázal. Pouze pražáci to dokázali.

1pepan ( 12. května 2016 10:18 )

To byl pořádný tunel, když si Speychala, Kutiš a Gregor potřebovali lít prachy na Bahamách a Seychelách. Jen tak dál a pozavírat všechny ze seznamu na Bahama Papers.

Pink ( 12. května 2016 09:52 )

Tak to zase vyšumí,maximálně dostane odškodné.

Zobrazit celou diskusi