Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman jmenuje nové generály. Dočkat se má policejní prezident i šéf hasičů

Autor: mts, ČTK - 
8. května 2016
08:04

Nové generály jmenuje v neděli na Pražském hradě prezident Miloš Zeman. Vyšší generálské hodnosti by se měli dočkat třeba policejní prezident Tomáš Tuhý a šéf hasičů Drahoslav Ryba. Nejvyšší armádní hodnost, armádní generál, by měl získat náčelník generálního štábu Josef Bečvář. Jmenování se tradičně koná u příležitosti Dne osvobození.

Jména vojáků, policistů a hasičů Zemanovi k povýšení do generálských hodností navrhl kabinet Bohuslava Sobotky. Na vládou schváleném seznamu je také podle informací ČTK ředitel Útvaru pro ochranu ústavních činitelů Jiří Komorous a sedm vojáků. Hrad tradičně jména před povýšením nekomentuje.

Generálské hodnosti měly být propůjčeny i šéfovi Vojenského zpravodajství Janu Berounovi a jeho zástupci Liboru Jílkovi. Vláda s tím ale nesouhlasila, pravděpodobně kvůli postupu vojenské tajné služby v případě únosu pětice Čechů v Libanonu.

reiva ( 8. května 2016 13:32 )

To se stát může, ale každopádně na rozdíl od tebe za sebou budu mít krásný plnohodnotný život s rodinou a přáteli, kdežto ty umřeš zcela sám jako nuzák a nikdo si na tebe ani nevzpomene.

pavel215_klafunda ( 8. května 2016 13:27 )

Ale to se bojíme všichni a díky přátelíčkování s USA dvakrát více. Pořád nechápeš na co se tě ptám, nebo spíš nechceš pochopit. Co konkrétně ti vadí na jmenování (povýšení)těchto generálů? Nic víc, nic míň. Napiš konkrétně co, nebo napiš nic a je to vyřízené. Jinak je to jen plácání o ničem.

reiva ( 8. května 2016 13:19 )

Ubohý, chudý tvorečku bez přátel a rodiny. Sám žiješ nuzným životem a sám umřeš jako nuzák.

reiva ( 8. května 2016 12:46 )

Že se s tím živočichem vůbec bavíš, vždyť je na první pohled jasný, že je to dement.

freecooIin_zika ( 8. května 2016 12:41 )

Když vidím, že mám před sebou debila, který sotva dodělal základku, nemůžu od něho očekávat ani obsahově příspěvky na úrovni. A moje slova potvrzuje on sám, stačí si zarolovat.

Zobrazit celou diskusi