Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Nejezděte do Pákistánu, hrozí vám únos,“ varuje Čechy ministerstvo

Autor: ČTK, ula - 
6. května 2016
18:41

Ministerstvo zahraničí ČR varuje dobrodruhy, aby se vyhnuli cestování do Pákistánu. Na celém území totiž hrozí teroristické útoky, únosy a sektářské násilí. Největší nebezpečí hrozí v nákupních centrech a na tržištích.

Úřad zveřejnil upozornění před cestami do Pákistánu na svých webových stránkách. Podle mluvčí ministerstva Ireny Valentové není varování navázáno na konkrétní událost, vychází z aktuálních informací o situaci v zemi.

„MZV ČR registruje v Pákistánu zvýšené riziko teroristických útoků a útoků proti cizincům. Doporučujeme maximální obezřetnost při pohybu po městech a vyhnutí se jakýmkoliv shromážděním většího počtu osob,“ píše se v oznámení.

Největší nebezpečí hrozí například v nákupních centrech nebo na tržištích. Bezpečnostní složky varují také před pohybem v parcích, na univerzitách, v mezinárodních hotelech, restauracích, na letištích nebo v okolí diplomatických sídel.

Ministerstvo doporučuje před cestou do Pákistánu sledovat dostupná média, seznámit se s aktuální bezpečnostní situací v jednotlivých oblastech a registrovat se v dobrovolné databázi DROZD.

Zobrazit celou diskusi