Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Vitásková si v dopise postěžovala Zemanovi a odsunula nové tarify

Autor: val - 
5. května 2016
16:06

Lidé si mohou oddechnout, zdražení elektřiny kvůli vyššímu poplatku za velikost jističe se odsouvá. Ve čtvrtek to potvrdila předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková. Nová tarifní struktura by podle ní mohla být zavedena nejdříve za tři roky. Na tiskové konferenci také zkritizovala justici a informovala o dopise, v kterém si stěžuje prezidentovi na údajně vykonstruovaný proces. 

„Před 14 dny jsme s panem premiérem o této záležitosti hovořili a souhlasí s tím, že nová tarifní skupina bude zavedena nejdříve v roce 2019 s tím, že ji nebudeme stanovovat na jistič,“ uvedla na tiskové konferenci.

Během ní také zkritizovala českou justici za případ, v kterém byla v kauze solárních elektráren odsouzena na osm a půl roku vězení. „Z mého pohledu je to způsob hodný 50. let minulého století, kdy se komunistický režim vyrovnával tímto způsobem s nepohodlnými občany,“ prohlásila.

Informovala také o tom, že adresovala prezidentu Miloši Zemanovi otevřený dopis, v němž si stěžuje právě na údajnou účelovost jejího stíhání, stejně jako osobní, pracovní a společenskou dehonestaci. „Kategoricky odmítám vykonstruovaný ‚zločin‘, kdy aktéři došli tak daleko, že i trestní senát byl vybrán v rozporu s Ústavou České republiky,“ kritizuje v dopise, který má Blesk.cz k dispozici.

dzery ( 6. května 2016 10:10 )

A co tak přestat blejt?

Zobrazit celou diskusi